Muhtar yüzünden bebek anne karnında öldü!

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel, kapalı köy yolunu açmak için Kaymakamlığa yaptığı asılsız ihbar nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.DOĞUM SANCISI ÇEKEN KADIN İÇİN HAREKETE GEÇTİLERHizan Kaymakamlığına bağlı

Muhtar yüzünden bebek anne karnında öldü!

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel, kapalı köy yolunu açmak için Kaymakamlığa yaptığı asılsız ihbar nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

DOĞUM SANCISI ÇEKEN KADIN İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Hizan Kaymakamlığına bağlı karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Karbastı köyünde doğum sancısı çeken Türkan Yarav'ı (35) kurtarmak için harekete geçti.

"7 KİŞİ DAĞDA KALDI" İHBARI

Bu sırada Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel tarafından köyde 7 kişinin dağda mahsur kaldığı ve donmak üzere olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine karla mücadele ekipleri Hizan Kaymakamlığınca Karbastı köyünden, Oymapınar köyüne yönlendirilerek öncelikli olarak donmak üzere olan 7 vatandaşın kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Ancak köye ulaşıldığında donmak üzere olan hiçbir vatandaşa ulaşılamadığı ve ihbarın muhtar tarafından yolun açılması için asılsız olarak yapıldığı anlaşıldı.

BEBEK, ANNE KARNINDA ÖLDÜ

Öte yandan, Karbastı köyündeki doğum hastası Türkan Yarav ise uzun uğraşlar sonucu, bölgede görev yapan korucuların da desteğiyle askeri helikopterle köyden alınarak Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin anne karnında öldüğü tespit edildi.

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bunun üzerine Hizan Kaymakamı Sedat İnci, köy muhtarı Rahmi Güzel'i geçici olarak görevinden uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler