Muhsin Yazıcıoğlu kazasında yeni gelişme

Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmada çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Helikopterin düşmesi sonucu BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma

Muhsin Yazıcıoğlu kazasında yeni gelişme
Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmada çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıkıyor.
 
Helikopterin düşmesi sonucu BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmada çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı, merhum BBP Lideri'nin 2009'daki yerel seçim mitinglerinde yaptığı konuşmaları mercek altına aldı. Yazıcıoğlu, özellikle 7 Mart tarihinde Sivas Şarkışla mitinginde yaptığı konuşmada Belçika Büyükelçisi'nin kendisinden rahatsız olduğunu anlatıyor.
 
25 Mart 2009 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüyle sonuçlanan helikopter düşme olayının soruşturmasında sona yaklaşıldı. 2 yıla aşkın bir süredir süren soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşılırken, Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı 31 Mart 2009 tarihinde yerel seçimler öncesi yapılan BBP mitinglerini mercek altına aldı. Bu mitingler arasında Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybetmeden 18 gün önce yapılan Sivas Şarkışla mitingi soruşturmayı yürüten savcılığın dikkatinden kaçmadı. Muhsin Yazıcıoğlu, Bosna Büyükelçisi'ne dayandırarak, Belçika Büyükelçisi'nin kendisinden ne kadar rahatsızlık duyduğunu halka yaptığı konuşma sırasında anlatıyor.
 
BÜYÜKELÇİ: BİZ ONU SATIN ALAMAYIZ
 
Cihan Haber Ajansı'nın ulaştığı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla mitingindeki konuşma şöyle: "Belçika Büyükelçisi, Bosna, ABD İstanbul Konsolosu bir yemekte konuşurken, Bosna Konsolosu bir hanımefendi, kendisiyle Bosna Savaşı'nda tanışmıştık, o bana aktardı. 'Seninle olan tanışıklığımızı bilmedikleri için Belçika Büyükelçisi dedi ki ABD konsolosuna; 'bu BBP'ye çok dikkat edin' diyor. Ben de konu açılsın diye; 'BBP'nin Meclis'te milletvekili bile yoktur ona niye dikkat edilsin' dedim. Belçika Büyükelçisi de 'şu an küçük ama bir kere tutturursa çok süratle büyüyecek bir tabana sahip, eğer bir kere gelirse de kolay kolay gitmez. Muhsin Yazıcıoğlu ilkelerinde çok katı duran bir siyasetçi' ifadesini kullanıyor. Açıkça elçi 'biz onu yönetemeyiz' diyor. Evet!.. Yönetemezler doğru, ne demiş oluyor? Biz onu satın alamayız. Doğru. Benim partime 4 tane bakanlık verildiği zaman da satın alamadılar."
 
'AMERİKAN ELÇİLİĞİNDEN BANA ÇOK GELİP, GİDEN OLDU'
 
7 Mart 2009 tarihindeki BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla'daki mitinginde ayrıca ABD konsolosunun da BBP'ye sürekli gidip geldiğini ve yol yaptığını dile getiriliyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun mitingde kullandığı ifadeler şu şekilde: "Ben çocukluğumdan beri bir şeye söz verdim. Arkasını önünü görmediğim, bilmediğim hiçbir güce yaslanmayacağım. O emperyalist devletlerin, güçlerin hiçbir zaman uşağı olmayacağım. Onlar beni yönetmeyecekler. Onlar beni yönlendirmeyecekler, ben Anadolu insanıyla bunu yapacağım dedim. Bunları biz çözeceğiz, biz aşacağız dedim. Eğer mandacılığı kabul etseydi Atatürk, çok daha kolay belki devlet başkanı olurdu. Ama o zamankiler de manda ve himaye dediğimiz başka bir devlete yaslanarak iktidar olma yolunu seçmediler. O yoklukta çarıkları yoktu, o yoklukta milli bir mücadele verdi ve başardılar. 
 
UYUYAN BİR ASLAN
 
Arkadaşlar bana çok gelip, beni denediler. Amerikan elçiliğinden de suyolu ettiler bizim partimizi. Birçokları geldi gitti. Hatta 1995'te yayınlanan Amerikalıların bir araştırma raporu var. Raporda benim için 'uyuyan bir aslan, bir gün uyanırsa' ifadeleri geçiyor. Tüm hesapları onu göre yapıyorlar. Bu uyuyan aslan ayağa kalkarsa kim korkar? Anadolu insanı korkar mı? Açıkça 'engelleyin' diyorlar."
 
Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun anlattığı olayın detaylarını öğrenebilmek için Bosna Büyükelçiliği'ne resmi bir yazı göndererek bilgi talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler