Muharrem Usta: "Trabzonspor'un durumunu bilmek zorundayız"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta: "Trabzonspor'un durumunu bilmek zorundayız"
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Mali Genel Kurul’da konuşma yaptı.

Muharrem Usta Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın başkana başkanlık döneminde kanımın son damlasına kadar destek verdim. Muhalefet yapmadım. Şimdi biz geldik. Elbette sahip çıkanlar ve karşı çıkanlar olacak. Kongrelerde şöyle bir kural var. Borcumuz az görünürse iyi olur. Ben şeffaf olarak söylüyorum. Trabzonspor’un borcu 559 Milyon. Herkesin birbirleri ile sorunu olabilir. Bunu kabul edeceğiz. Konuşuruz anlaşırız ama bir şeyden vazgeçemeyiz. Trabzonspor’umuzun durumunun ne olduğunu bilmek zorundayız. Trabzonspor’un yıllardır bir ecri misil sorunu var. Bu sizim başınıza bir gün gelecek. Hangi başkanın başına geldiği önemli değil. Bir Dosya icraya girmişse karşılık ayırmak zorundasınız. İbrahim Beyde bunları yaşamıştır kendi döneminde.

Trabzonspor Kulübü canımız ciğerimiz. Durumu bilelim sonra ne yapacaksak beraber yapacağız. Kulübe kim para verirse versin bu para geri ödenecek. Kulübü duruma bir kişi getirmedi. Hepimiz getirdik. Çuvaldızı kendimize batırmamız lazım. Yarıştığımız kulüplerin seyirci gelirleri bizim katımız. Bursa, Konya 5 katımız İstanbul takımlarının gelirleri 30 - 40 katımız. Trabzonspor yeni stada geçiyor ama yıllık 15 Milyon TL yeni bir maliyetle karşı karşıya kalıyor. Bu kulüp 50 yıllık mazi ile binlerce yüzbinlerce insanların omuzlarında yükselmiş bir kulüp Bizler emanetçiyiz. Bu kulübün sahipleri kongre üyeleridir. Trabzonspor sevdalılarıdır. Biz ya hep birlikte kolkola gireceğiz bu camiayı daha iyi noktalara taşıyacağız. Zor dönemler sadece bize ait dönemler değil. Ben bir emanetçi olarak sizin karşınızdayım.

M’Bia’nın menajeri biz seçildikten sonra benim ofisime gelip “Hiçbir şekilde Trabzonspor’da oynamıyoruz’ dedi. M’Bia çocuklarıma karşı sorumluluğum var dedi. Ben UEFA’ya gidiyorum Bu parayı sizden alacağım dedi. Bizde onunla restleştik. 4 Milyon vermeden hiçbir yere gidemezsin dedim. Çin kulübü verdi. Bende git dedim. Trabzonspor 4 Milyon TL’yi net aldı. 6 milyona satıldı. 4 Milyon net aldık. 6 aydır kıyamet koptu. Biz 700 Bin Euro’daha aldık. Kurtulduk.

Kartal’da yapılmak istenen şey öncelikle satın alınması gerekiyor. Burası bizim malımız değil. KDV’siyle birlikte 180 Milyon TL’ye alacağız. Önce bu arazinin Trabzonspor’a alınması lazım. Alınınca proje üertilmesi ve hayata geçirilmesi lazım. 8. Madde de istediğimiz bu. Olmayan bir şeyi satın alıp değerlendirme ve Akyazı stadının devriyle ilgilidir 8. Madde.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler