Müezzin" Camii'de içki İçildiğini Görmedim'

O Cami'nin Müezzini Polise İfade Verdi: 'İçki İçildiğini Görmedim'O  Cami'nin Müezzini Polise İfade Verdi: 'İçki İçildiğini Görmedim'diyen müezzine çin işkencesi devam ediyor.Başbakan Erdoğan'ın Gezi protestolarının başlangıcından beri yaptığı konuşmalard

Müezzin" Camii'de içki İçildiğini Görmedim'

O Cami'nin Müezzini Polise İfade Verdi: 'İçki İçildiğini Görmedim'

O  Cami'nin Müezzini Polise İfade Verdi: 'İçki İçildiğini Görmedim'diyen müezzine çin işkencesi devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın Gezi protestolarının başlangıcından beri yaptığı konuşmalarda 'içki içildiği'ni gündeme getirdiği Dolmabahçe'deki caminin müezzini Fuat Yıldırım'ın, Terörle Mücadele polislerine de 6 saat boyunca ifade verdiği ve daha önceki 'içki içildiğini görmedim' sözlerini tekrarladığı öğrenildi.

 

Gezi Parkı protestolarının Beşiktaş ve Dolmabahçe’de sert çatışmalara dönüştüğü 31 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında, polis müdahalesiyle yaralanan direnişçilerin Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığınmasına izin veren müezzin Fuat Yıldırım’ın, Terörle Mücadele Şubesi polislerine 6 saat boyunca ifade verdiği ortaya çıktı.

Yurt gazetesinden Caner Taşpınar'a açıklamalarda bulunan müezzin Fuat Yıldırım, ifadesinde, “Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem” dedi.

‘DİN ADAMIYIM, YALAN SÖYLEMEM’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaşadıklarını anlatan Müezzin Yıldırım, ifadesinde ‘din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeyeceğini’ belirtti.

 

‘İÇKİ İÇEN GÖRMEDİM’

 

Müezzin, “Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem. Belki de içen olmuştur. Onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim” diye konuştu.

Biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen Yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını da tekrarladı.

KAYITLAR İNCELENİYOR

Soruşturmayla ilgili olarak camide yer alan bütün kamera kayıtları toplandı. Polisler, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başbakan Erdoğan 'ın yaptığı mitinglerde bu iddialardan bahsetmesi üzerine İstanbul Müftülüğü de bir inceleme başlatmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem