Müdür 'taciz'den cezaevinde

Fatih'te taciz skandalı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, aralarında yetiştirme yurdunda büyüyenlerin de bulunduğu 4 kadın personeli taciz suçlamasıyla tutuklandı. Tacizde son nokta. Taciz ettiği iddia edilen kişi bir ilçenin milli eğitim müdürü, 4 kurbandan iki

Müdür 'taciz'den cezaevinde

Fatih'te taciz skandalı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, aralarında yetiştirme yurdunda büyüyenlerin de bulunduğu 4 kadın personeli taciz suçlamasıyla tutuklandı.

 

Tacizde son nokta. Taciz ettiği iddia edilen kişi bir ilçenin milli eğitim müdürü, 4 kurbandan ikisi devletin kurumlarında büyümüş genç kızlar.

Skandalın ortaya çıkış süreci, geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na gelen isimsiz bir şikayet mektubuyla başladı. Sonrasında adım adım şöyle gelişti: 

- İsimsiz mektupta İstanbul Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan iki kadın İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerefe Ç.'nin elle ve sözle tacizine uğradıklarını öne sürdü. 

- Bakanlık harekete geçerek iki müfettişi görevlendirdi.

- Müfettişler, hazırladıkları raporu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. 

- Müdürlük, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

- Soruşturma sonunda evli ve üç çocuk babası müdür Şeref Ç. 4 Haziran'da gözaltına alındı. 

- Şeref Ç. dört kadın çalışanı taciz iddiasıyla mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

- Şeref Ç. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek bir komplo ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

- Yargılama devam ediyor.

Seninle çalışmak istiyorum tatlı kız

Savcılığın talimatıyla şikayetçi iki kadın mağdurun alınan ifadesi utandırdı.

Bahçelievler'deki Sosyal Hizmetler yurdunda büyüyen Ç. A. üç yıldır Fatih İlçe Milli Eğitim'de görev yaptığını söyleyerek şu ifadeyi verdi: Yurtta büyüyüp liseyi bitirince memur olarak müdürlüğe yönlendirildim ve çalışmaya başladım. 2010 yılı sonralarında Şeref Ç. isimli kişi kurumumuza müdür oldu. 

Önce orta yaşlı özel kalem ve sekreteri orta yaşlı hanım yerine B. K.'yı bu göreve getirdi. İşim gereği, evrak imzası için müdürün odasına gidiyordum. 2011 nisan ayında bana, 'tatlı kız, seninle çalışmak istiyorum' diyerek beni özel kalemi yapmak istediğini söyledi. Görevimden memnun olduğumu belirttim. Ama ben seninle çalışmak istiyorum' 'Telefon numaran bende yok. Hafta sonu müsait misin?' gibi şeyler söyledi. Her seferinde görevimden memnun olduğumu anlatmama rağmen beni B. K.'nın yerine görevlendirdi. 'Bugün güzel olmuşsun tatlı kız' gibi sözler söyleyerek elimi tutmaya çalıştı. Her gittiğimde odasının kapısını açık bırakıyordum. Bir gün kimsenin görmediğinden emin olunca belime sarıldı. Durumu birlikte çalıştığım  J.Y.'ye anlattığımda onun da aynı davranışlarla karşılaştığını öğrendim. Aynı kurumda çalışan G. Ç. ile D. B.'ye de tacizde bulunmuş. Sonunda bakanlığa mektup yazdık. Müfettişlere ifade verdik. Ne ifade verdiğim konusunda baskı yaptı. Tacizi anlatıp daha sonra baskı üzerine şikayetimi geri aldım...

Mağdurlardan J. Y. de yetiştirme yurdunda büyüdüğünü belirterek benzer taciz olaylarıyla karşılaştığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler