Mübarek kafeste yargılanacak!

Mısır'ın devrik lideri Mübarek'in yolsuzluk ve adam öldürme suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Kahire'de yapılacak. Mübarek için kafes hazırlandı.30 yıllık iktidarını, 18 gün süren ve 850 kişinin yaşamına mal olan halk ayaklanması son

Mübarek kafeste yargılanacak!

Mısır'ın devrik lideri Mübarek'in yolsuzluk ve adam öldürme suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Kahire'de yapılacak. Mübarek için kafes hazırlandı.

30 yıllık iktidarını, 18 gün süren ve 850 kişinin yaşamına mal olan halk ayaklanması sonucu 11 Şubat'ta bırakmak zorunda kalan Hüsnü Mübarek'in davası bugün başlıyor.

Mübarek ile birlikte güvenlik şefi Habib El Adli ile 6 üst düzey polis yetkilisinin de yargılanacağı dava, başkent Kahire'de, Milli Polis Akademisi'nde yapılacak. Geçici bir duruşma salonu kurulan polis akademisi 3 bin polis ve asker tarafından korunacak.

Televizyondan canlı yayınlanacak duruşma nedeniyle başkent Kahire'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MAHKEME ÖNCESİ GERGİNLİK

Mübarek bugün hakim karşısına ilk kez çıkarken, mahkeme öncesi gerginlik yaşandı. Kahire'de duruşmanın yapılacağı polis akademisi önünde toplanan Mübarek yandaşlarıyla karşıtları karşı karşıya geldi. Polisin önlemekte yetersiz kaldığı olaylar sırasında karşılıklı taşlar atıldı ve kovalamaca yaşandı.

İDAM KARARI ÇIKABİLİR

83 yaşındaki devrik lider, yargı süreci sonunda, protestocuların öldürülmesi talimatını vermekten suçlu bulunursa, idam cezasına çarptırılabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem