"Mübarek gecede içki içiyorlar..."

Beyoğlu’nda dün yaşanan polis müdahalesi sırasında bir ocakbaşında oturan kişiler çevik kuvvet ekiplerince yaka paça gözaltına alındı. Görgü tanıkları gözaltı öncesinde polisle müşterilerin tartıştığını anlatırken, polislerin ‘Ağzınla iç, adam ol, mübarek

"Mübarek gecede içki içiyorlar..."

Beyoğlu’nda dün yaşanan polis müdahalesi sırasında bir ocakbaşında oturan kişiler çevik kuvvet ekiplerince yaka paça gözaltına alındı. Görgü tanıkları gözaltı öncesinde polisle müşterilerin tartıştığını anlatırken, polislerin ‘Ağzınla iç, adam ol, mübarek günde size dokunmayalım’ dediklerini söylediler

Taksim ve çevresinde geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen eylemlere polis yine tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti. İstiklal Caddesi’nde toplanan grupları dağıtan polis, zaman zaman ara sokaklara dağılan eylemcileri kovaladı. Polisin müdahale ettiği sokaklardan biri de Bekar Sokak’tı. Sokaktaki Beyoğlu Ocakbaşı’nda da kovalamacalar esnasında hareketli dakikalar yaşandı.
Ocakbaşının önündeki masalarda oturan müşteriler, polise müdahale nedeniyle tepki gösterince ortalık bir anda karıştı. Masada oturan müşterilere müdahale eden bir grup çevik kuvvet polisi, müşterilerden birini yakasından tutarak yere düşürdü. Bir süre yerde sürüklenen bu kişi ters kelepçe vurularak gözaltına alındı. Polis, kendisine engel olmaya çalışan meyhane çalışanlarına da tokat attı. Çevredeki güvenlik kameralarına da yansıyan olayın tanıklar yaşananları şöyle anlattı;

MÜBAREK GÜNDE SİZE DOKUNMAYALIM

Olay esnasında mekanda bulunduğunu belirten Beyoğlu Ocakbaşı’nın 21 yıllık garsonu Abit Tekin, sözlü tartışmanın ardından ortalığın bir anda karıştığını söyledi. Yaklaşık 15 yıllık müşterisi olan masadaki Hakan Topkurulu’nun sokaktan geçmekte olan polislere “Burada ne işiniz var?” dediğini polislerin ise bu sözlerden rahatsız olduğunu anlatan Tekin, “Polisler de bunun üzerine ‘Ağzınla iç, adam ol mübarek günde size dokunmayalım’ diye bağırdı. Sonrasında da tartışma büyüdü ve herkesi almaya çalıştılar. Polislere Topkurulu’nun çok alkollü olduğunu söyleyip ortamı sakinleştirmek istedim ama aldırış etmeyip yanımdaki garson arkadaşıma ve müşterilerime vurdular. ‘Madem içiyorlar, sahip çık, adam olsun’ şeklinde bağırmaya başladılar. Yıllardır bu işi yapıyorum, alkol alan bir insanla tartışmaya girmenin bir anlamı yoktur” dedi.

MÜBAREK GECEDE İÇİYORLAR BETER OLSUNLAR

Polisin tartakladığı garsonlardan Mehmet Bilgiç ise çevik polis ekiplerinin sokaktan geçerken ‘Bu mübarek gecede içiyorlar. Beter olsunlar’ diye vatandaşları tahrik edebilecek sözler söylediğini iddia etti. Bilgiç şunları anlattı:

“Polisler sürekli sokakta bir aşağı bir yukarı dolaşıyordu. Müşterilerimiz bundan rahatsız oldular. Aralarından bir tanesi, polislere ‘Hepiniz işçi çocuğusunuz, faşistlik yapmayın’ dedi. Polisler buna çok sinirlenerek müşterilerimize bağırmaya başladı. Ağız dalaşının fazla uzamaması için araya girip polise ‘Alkollüler, lütfen büyütmeyelim’ dedim. Nazikçe söylememe rağmen polislerden biri çıkıp ‘Sen ne karışıyorsun lan, sana ne oluyor?’ diye üzerime yürüyüp bana tokat attı. Daha sonra 2-3 polis daha gelip vurdu. Bir anda müşterilerimizden Hakan beyi de masadan yere atıp sürüklemeye başladılar. Her şey polisin agresifliği yüzünden oldu.”

Bilgiç, kendisine şiddet uygulayan polisler hakkında da şikayetçi olmak istediğini söyledi. Beyoğlu Ocakbaşı’nın sahibi İdris Erdil ise olayın yaşandığı sırada dükkanda olmadığını ancak polis müdahalesine maruz kalan müşterilerini yakın tanıdığını belirterek, “O masadaki 3 kişiden 2’si en az 15 yıllık müşterim. Ayda 2-3 defa gelirler. Onların Taksim’deki eylemlerle falan da bir ilgisi olduğunu hiç görmedim.

Hakan Topkurulu ile Tekin Bey emekli bankacı. Polisin müdahalelerinden ötürü hem esnaf hem de müşterilerimiz rahatsız oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler