Muammer Kaddafi yakalandı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi, doğum yeri Sirte'nin muhaliflerin eline geçmesinin ardından yaralı olarak yakalandı.

Muammer Kaddafi yakalandı

Libya'nın yeni yönetimi, devrilen lider Muammer Kaddafi'nin ele geçirildiğini açıkladı. Henüz kesinleşmeyen bilgilere göre, Kaddafi, bugün düşen Sirte şehrinde yakalandı. Yeni yönetimle ilişkili bir televizyon kanalı, Kaddafi'nin aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti.

Ulusal Geçiş Konseyi'nin komutanlarından Muhammed Leyt, Kaddafi'nin ağır yaralı olmasına rağmen hala hayatta olduğunu belirtti. Leyt, Kaddafi'nin yakalandığı sırada üzerinde haki bir üniforma ve başında sarık olduğunu söyledi. Ayrıca, Kaddafi'nin bir ambulansla yerel bir hastaneye, ardından Misrata'ya taşındığı bildirildi.

Ulusal Geçiş Konseyi'nden başka bir kaynak, Kaddafi'nin yanı sıra oğlu Mutasım ve sözcüsü Musa İbrahim'in de yakalandığını ifade etti. Bu haberin Libya televizyonunda yayınlanmasının ardından, birçok kentte halkın sokaklara dökülerek kutlamalara başladığı görüldü. BBC'nin Trablus muhabiri Caroline Hawley, şoförlerin kornalarını çaldığını ve havaya ateş açıldığını bildirdi.

Kaddafi'nin memleketi olan Sirte'de, Kaddafi'nin oğullarının bulunduğu sıkça söylenmesine rağmen, Kaddafi'nin orada olabileceği ihtimali pek dile getirilmemişti. Muammer Kaddafi, 1969 yılında Libya'da iktidara gelmiş ve geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ayaklanma sonucunda Ağustos ayında devrildi.

Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler, bu haberlerden birkaç saat önce Sirte'de tam kontrol sağladıklarını duyurdu. Kaddafi yanlısı güçlere yönelik son saldırının bu sabah başladığı ve yaklaşık bir buçuk saat içinde sona erdiği belirtildi. Sirte'deki çatışmalar haftalardır devam ediyordu. Şu anda, Kaddafi'ye sadık bazı güçler, Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid bölgesinde direnişlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem