Molotof atan çocuklara rekor ceza

 Siirt'in Kurtalan ilçesinde terör örgütüne üye oldukları, propagandasını yaptıkları, tehlikeli maddeleri izinsiz kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan iki kişi çeşitli cezalara çarptırıldı.Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, geçen yıl 15 Şubat'ta

Molotof atan çocuklara rekor ceza

 

Siirt'in Kurtalan ilçesinde terör örgütüne üye oldukları, propagandasını yaptıkları, tehlikeli maddeleri izinsiz kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan iki kişi çeşitli cezalara çarptırıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, geçen yıl 15 Şubat'ta ilçede gerçekleştirilen operasyon kapsamında PKK/KCK yapılanması içerisinde yer aldıkları iddia edilen 28 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan yaşları küçük olan ve molotof atan U.E. ve K.Ö. çıkarıldıkları Kurtalan Asliye Ceza Mahkemesi'nce hapis cezasına çarptırıldı.

Karara göre mahkeme, U.E.'yi silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarından 9 yıl 4 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, K.Ö. isimli sanığa ise silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma, kamu malına zarar verme, kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık yapma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarından 13 yıl 4 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler