Mobil uyuşturucu testi geliyor

Trafikte uyuşturucu denetimine ilişkin düzenlemenin uygulamaya girmesinin ardından, uyuşturucu testi için kullanılan mobil cihazlar ve özellikleri merak konusu oldu. Mobil uyuşturucu testi ithal eden bir firmanın müdürü Şuayip Kahraman, yaptığı açıklamada

Mobil uyuşturucu testi geliyor

Trafikte uyuşturucu denetimine ilişkin düzenlemenin uygulamaya girmesinin ardından, uyuşturucu testi için kullanılan mobil cihazlar ve özellikleri merak konusu oldu.
 
Mobil uyuşturucu testi ithal eden bir firmanın müdürü Şuayip Kahraman, yaptığı açıklamada, mobil test cihazları ve kullanımlarına ilişkin bilgi verdi.
 
Türkiye’de de kullanılan mobil uyuşturucu cihazlarının basit, hijyenik ve güvenilir sonuçlar verdiğini belirten Kahraman, "Mobil uyuşturucu testiyle, 3 ila 8 dakika arasında kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını, hatta hangi uyuşturucuyu kullandığını da tespit edebiliyoruz" dedi.
 
Kahraman, mobil uyuşturucu testiyle şahsın; esrar, kokain, opiat, canabis, amfetamin, metaamfetamin, ekstazi ve methadone gibi maddeleri tespit edebiliyoruz" diye konuştu.
 
YENİ DÜZENLEMEDE CEZALAR

Trafik Kanunu’nda mayıs ayında yapılan değişikliğin ardından pilot bölge seçilen Ankara’da trafik polisleri, mobil cihazlarla ya da sağlık kuruluşları aracılığıyla uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 lira cezası uygulamaya başladı.
 
Ayrıca uyuşturucu kullanıp direksiyon başına geçen sürücülerin ehliyetine 5 yıl el konuluyor. Uyuşturucu tespitinde kullanılan mobil cihazla ölçüm yapılmasını kabul etmeyen sürücüye 2 bin lira ceza verilecek, ehliyeti 2 yıl geri alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem