MİT'ten 'Uludere' iddialara yanıt

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Uludure olayı hakkındaki iddialar hakkında açıklamada bulundu. MİT, "Herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadı. İddia edildiği gibi bir grubun sınırı geçeceği bilgisi vermedik" dedi. MİT ayrıca 'Yanlış istihbarat verildi'

MİT'ten 'Uludere' iddialara yanıt

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Uludure olayı hakkındaki iddialar hakkında açıklamada bulundu. 

MİT, "Herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadı. İddia edildiği gibi bir grubun sınırı geçeceği bilgisi vermedik" dedi. 

MİT ayrıca 'Yanlış istihbarat verildi' haberlerinin yalan ve hayal mahsulü olduğunu iddia etti. İthamların maksatlı olduğunu da belirten MİT, bu ithamların terörle mücadele çalışmalarını aksatmadığını da belirtti. 

MİT, bir gazetecinin Şırnak'taki olayla ilgili asılsız iddialarını devam ettirmek için daha önce kurduğu mizansende değişikliğe gittiğini de belirterek, ''Kelime oyunları yapmak suretiyle 35 vatandaşın hayatını kaybettiği operasyonla ilgisi olmayan ve bölgedeki örgütsel hareketliliğe dair kendisine sızdırılan, bir kısmı güncelliğini yitirmiş raporları, olayla ilişkilendirme gayretine girmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

İDDİALAR NEYDİ?

Uludere'de yaşanan ve 35 köylünün ölümüyle sonuçlanan olay sonrasında bazı basın yayın organlarında çeşitli iddialar dile getirilmişti. Bu haberlere göre, MİT olay öncesinde büyük bir PKK'lı grubun sınırı geçeceği ve saldırı hazırlığında olduğu raporları geçmişti. Ancak hem Başbakan Erdoğan hem de MİT yetkilileri yaptıkları açıklamalarla bu haberleri yalanladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem