MİT'te ilk değişiklik belli oldu!

Muhalefetin sert eleştiriler getirdiği MİT kanun teklifinde değişiklikler yapılacak. TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye devam edilecek kanun teklifi, AKP'nin hazırladığı önergelerle değişecek. İlk değişiklikle MİT'in, 'Bakanlar Kurulunun güvenlikle ilgili v

MİT'te ilk değişiklik belli oldu!
Muhalefetin sert eleştiriler getirdiği MİT kanun teklifinde değişiklikler yapılacak. TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye devam edilecek kanun teklifi, AKP'nin hazırladığı önergelerle değişecek. İlk değişiklikle MİT'in, 'Bakanlar Kurulunun güvenlikle ilgili vereceği her türlü görevi yerine getireceği' biçimindeki ifadeden, 'Her türlü' sözcüğü çıkarılacak.
 
TBMM'de ele alınmaya başlanan teklifin 1. maddesi MİT'in görevlerini tanımlıyor. Bu madde 'Dış güvenlik, terörle mücadele ve millî güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca verilen her türlü görevi yerine getirmek' biçiminde düzenlenmişti. Ancak 'Her türlü görev' ifadesinin geniş kapsamlı ve muallak olduğunu yönünde eleştiriler yapıldı.
 
Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve arkadaşları tarafından hazırlanan değişiklik önergesi ile, MİT'in görev alanını belirleyen bu madde, "Dış güvenlik, terörle mücadele ve millî güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca verilen görevleri yerine getirmek' biçiminde değiştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem