Mit yasası kabul edildi

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, 12 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın 266 oyla kabul edilerek yasalaştı.Buna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere k

Mit yasası kabul edildi

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, 12 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın 266 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından seçilenlerin, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakan'ın iznine bağlı olacak. Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakan'ın izni aranacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem