MİT ve Emniyetten şok KCK raporu

Raporda KCK'nın altı öldürüldü. ilde 50 bin kişiyi fişlediği, 3 bin kişilik ekiple seçmen üzerinde baskı kurduğu belirtilirken seçim günü olası şiddet eylemlerine dikkat çekildi.Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın seçimlere yönelik "fişleme" ya

MİT ve Emniyetten şok KCK raporu

Raporda KCK'nın altı öldürüldü. ilde 50 bin kişiyi fişlediği, 3 bin kişilik ekiple seçmen üzerinde baskı kurduğu belirtilirken seçim günü olası şiddet eylemlerine dikkat çekildi.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın seçimlere yönelik "fişleme" yaptığına ilişkin istihbarat raporlarına ulaşıldı. Sabah'tan Mutlu Çölgeçen'in haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbaratı tarafından hazırlanan raporda, KCK'nın 50 bin kişiyi kayıt altına alındığı ortaya çıktı. KCK'nın 12 Haziran seçimleri seçmen üzerinde baskı oluşturmak için hazırladığı listeleri 2009 yerel seçimleri kimlik kartları üzerinden hareketle ve bazı yerel yönetimlerin desteğiyle oluşturduğu belirlendi.

ALTI İLDE ÇALIŞMA
İstihbarat raporlarında yer alan ve devletin üst düzey yöneticilerine verilen bilgilere göre KCK, 5 Mayıs tarihinde Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Batman ve Siirt'te seçmen listelerine ulaştı. 50 bin isim üzerinden çalışma yapan KCK önce adres tespiti üzerinden esnaflara ziyaretler gerçekleştirdi. Müşteri adı altında yapılan ziyaretlerde "takiptesin" şeklinde gözdağı verildi. Bazı kişilerin posta kutuları ile araçlarına tehdit içerikli mesajlar bırakıldı.

BDP'DEN LOJİSTİK DESTEK
Rapora göre BDP'li belediyeler belirlenen isimlerin adreslerine ve seçmen listelerine ulaşmada yardım etti. Bu çerçevede bazı belediyelerdeki kişilerin gözaltına alındığı ortaya çıktı. Buna göre KCK ile BDP'liler arasında özel bir hat oluşturuldu. Raporlara göre KCK seçmeni kontrol etmek için 3 bin kişiyi görevlendirdi. Her 30 kişinin başına da bir sorumlu verildi. 3 bin kişiden oluşan ekibin son bir hafta içinde de kasaba ve köyler üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.

KCK'nın Diyarbakır merkez oluşumu tarafından yönlendirilen süreç çerçevesinde bazı bölge sorumluları gözaltına alındığı ve daha sonra tutuklandı. KCK'nın 5 Mayıs'ta gerçekleştirdiği toplantıdan hemen sonra mayıs ayı boyunca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Van, Adıyaman, Siirt ve Şırnak'ta operasyon düzenlendi. 6 ve 24 Mayıs tarihlerinde Hakkâri, 10 Mayıs'ta Van, 23 ve 25 Mayıs'ta Şırnak'ta operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda şu ana kadar 150 kişinin gözaltına alındığı bunlardan 25'nin tutuklandığı belirtildi.

Son olarak 31 Mayıs'ta bölgede yapılan son operasyonda yakalanan KCK'nın önemli isimleri A.D., A.A., U.M., D.T., M.A., H.A., Ş.A., R.İ. ve Ş.Ö. isimli kişiler tutuklanarak Mardin E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda molotof kokteyl malzemesi ile mühimmat ele geçirildi. KCK'nın seçim sürecindeki bu baskı stratejisine karşılık seçim günü bazı bölgelerde psikolojik baskı oluşturmak için şiddet eylemleri gerçekleştirebileceği uyarısı yapıldı. Amacın ise seçmeni 12 Haziran günü dışarı çıkamaz hale getirmek olduğu ifade edildi.

SEÇİM GÜNÜ UYARISI
KCK'nın bu planına karşılık jandarma ve polisin seçim günü "hazır kıta" bekleyeceği belirtildi. Jandarma ve Emniyet seçimlere bir hafta kala bu yöndeki toplantılarını artıracak. İçişleri Bakanlığı seçim günü için ek kuvvet kaydırması yapacak. MİT'in teknik istihbarat olarak bölgeye odaklandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler