MİT bankaların bilgilerine ulaşabilecek

Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) süper yetkiler tanıyan kanun teklifi AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 15 maddelik kanun teklifi ile MİT’e operasyon ye

MİT bankaların bilgilerine ulaşabilecek

Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) süper yetkiler tanıyan kanun teklifi AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 15 maddelik kanun teklifi ile MİT’e operasyon yetkisi getiriliyor.  Yeni kanun teklifinde en çok dikkat çeken noktalardan biri de bankacılık sektörü ile ilgili.  Kanun teklifinin kabulu halinde MİT bankaların alt yapısını kullanıp istediği bilgilere ulaşabilecek.

Teklifin genel gerekçesinde “Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu’nca MİT’e operasyonel görev verilebilmesine yönelik düzenleme yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur” ifadeleri dikkat çekiyor. Teklifin birinci maddesinde yer alan öneriye göre MİT, dış istihbarat, milli savunma, terörle mücadele ve uluslararası suçlar ile siber güvenlik konularında her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve veri toplama, kaydetme ve analiz etme yetkisiyle donatılıyor.  

BANKALARIN ALT YAPISINDAN YARARLANACAK

MİT, kamu kurumları, Bankacılık Kanunu kapsamındaki kuruluşlar ile tüzel kişiler ve tüzel kişiliği bulunmayan kuruluşlardan bilgi, belge, veri ve kayıtları alabilecek. Elektronik alt yapılarından yararlanabilecek. Yani bankalar dahil istediği her bilgi-belgeye erişme yetkisi olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler