Mısır Büyükelçisinin Türkiye'yi terk etmesini istedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki darbe hükümetinin Türk Büyükelçisinden ülkeyi terk etmesini istemesine hemen karşılık verildiğini ifade ederek, "Tavrımız darbeci yönetime karşıdır, Mısır halkına karşı değildir. Biz halkların egemenlik haklarına

Mısır Büyükelçisinin Türkiye'yi terk etmesini istedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki darbe hükümetinin Türk Büyükelçisinden ülkeyi terk etmesini istemesine hemen karşılık verildiğini ifade ederek, "Tavrımız darbeci yönetime karşıdır, Mısır halkına karşı değildir. Biz halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Toplantısı çıkışında basın mensuplarının Mısır’la ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, “Aynı şekilde şuanda bu darbe yönetiminin büyükelçiliğimize karşı takındığı tavrı biz de Mısır’ın Ankara Büyükelçisine takındık. Tavrımız darbeci yönetime karşıdır, Mısır halkına karşı değildir. Biz halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız. Aynı tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bütün derdimiz demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir. Atılan bu adım da onun bir neticesidir. Şuanda büyükelçimize maslahatgüzarımıza karşı takınılmış tavrın ardından bir adım gerektirmiştir. Biz de 29 Kasım’a kadar Türkiye’yi terk etmesini istedik” dedi.

Büyükelçinin sınır dışı edilme gerekçesiyle ilgili olarak ise Erdoğan “Her zaman benim bilinen bir tavrım var biliyorsunuz. Bu tavrımı gerekçe olarak sunmuşlar. Siyaset hayatımız boyunca kayıtlara geçmiş olan tavrımdır. Siyasette her zaman dik durmayı seven ama dikleşmeyen bir insanım. Kalkıp darbe ile iş başına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım. Her zaman Mısır halkının sevgisi kalbimdedir, gönlümdedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem