Minik Zeynep, Ata'nın kabrini görecek

 BURSA’nın Yıldırım İlçesi’nde 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Zeynep Balıkçı, öğretmeninin verdiği ödev üzerine Mustafa Kemal Atatürk’e mektup yazdı. Babası ile birlikte mektubu Anıtkabir’e yollayan Zeynep’e mektubu okuyup duygulanan Müze Komutanı Öğretmen

Minik Zeynep, Ata'nın kabrini görecek

 BURSA’nın Yıldırım İlçesi’nde 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Zeynep Balıkçı, öğretmeninin verdiği ödev üzerine Mustafa Kemal Atatürk’e mektup yazdı. Babası ile birlikte mektubu Anıtkabir’e yollayan Zeynep’e mektubu okuyup duygulanan Müze Komutanı Öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke, yanıt gönderdi.

 Yüzbaşı Teke, el yazısıyla kaleme aldığı mektubunda, "Mektubunu Atatürk’ün mezarı başında O’na okudum. Anıtkabir’i ziyarete geldiğinde yüce Atamızın kabrini görme ayrıcalığına sahip olacaksın" dedi.

 Merkez Yıldırım İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu 3/D sınıfında okuyan ve kuru temizlemeci bir baba ve ev hanımı annenin 3 çocuğundan en küçüğü olan Zeynep Balıkçı’nın öğretmeni Birsel Bekar, "En sevdiğiniz kişiye mektup yazın" diyerek sınıfa ev ödevi verdi. Sınıftaki arkadaşları yakın akrabalarına mektup yazarken Zeynep’in aklına ilk Mustafa Kemal Atatürk geldi.

 Zeynep Balıkçı, geçen ay Ulu Önder Atatürk’e, Türkiye’yi kurtarıp, Cumhuriyeti kurduğu için duyduğu sevgi ve saygıyı dile getiren mektup yazdı. Zeynep kaleme aldığı bu mektubu, babası İlhami Balıkçı’nın yardımı ile postaya vererek Anıtkabir’e gönderdi.

 ANITKABİR’DEN MEKTUP GELDİ

 Zeynep Balıkçı’nın gönderdiği mektuba Anıtkabir’den yanıt geldi. Müze Komutanı öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke, Zeynep Balıkçı’ya mektubuyla birlikte Ulu Önder’in hayatını ve ilkelerini anlatan, ’Atatürk/I’ ve ’Atatürk/II’ adlı iki kitap gönderdi.

 Kızının beklediği mektubu görünce çok duygulandığını açıklayan İlhami Balıkçı, "Müze komutanı mektubunda, ’Mektubunu Atatürk’ün mezarı başında O’na okudum. Eminim ki Atatürk yaşasaydı senin gibi bilinçli ve akıllı bir Cumhuriyet kızını gözlerinden öperdi. Anıtkabir’i ziyarete geldiğinde yüce Atamızın kabrini görme ayrıcalığına sahip olacaksın. En yakın zamanda seninle görüşmek dileğiyle, derslerinde başarılar’ yazmış" dedi.

 Zeynep Balıkçı ise Anıtkabir’den kendisine gelen mektubu paylaştığı arkadaşlarının da Atatürk’e mektup yazıp gönderdiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem