Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Van'ın Gürpınar ilçesinde 29 Ekim 2014 tarihinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 4,5 ay sonra cesedi bulunan Nehir Aslan'ın esrarengiz ölümü aydınlatılamadı.Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan aile

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Van'ın Gürpınar ilçesinde 29 Ekim 2014 tarihinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 4,5 ay sonra cesedi bulunan Nehir Aslan'ın esrarengiz ölümü aydınlatılamadı.

Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan ailesinin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolmuştu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler, AFAD ve UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edememişti. Yapılan aramalarda, minik Nehir'in evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulunurken, o günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında yine hiçbir sonuca ulaşılamamıştı. Aslan ailesinin evlerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir su parkının içinde 4,5 ay sonra yüz üstü duran çocuk cesedi bulunmuştu. Baba Erkan Aslan'ın cesedin minik Nehir'e ait olduğunu teşhis etmesinin ardından ön otopsi raporunda şiddet ve cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı açıklanmıştı. Kesin otopsi raporu bir türlü çıkmayan ve nasıl öldüğü bilinmeyen minik Nehir'in ölümündeki esrarengiz perde hala aralanmadı.

"KIZIMIN NASIL ÖLDÜĞÜNÜ BİLMEK İSTİYORUM"

29 Ekim'de kaybolmasından bu yana bir yılı dolacak olan minik Nehir'in annesi hiç mezarlığa gitmezken, baba Erkan Aslan ise sürekli mezarlığa giderek kızının mezarı başında dua ediyor. Minik Nehir'in mezarında biten otları temizleyen baba Aslan, kızının nasıl öldüğünü bilmek istediklerini ve kesin otopsi raporunun bir an önce açıklanmasını beklediklerini kaydetti. Nehir'siz neredeyse bir yılın dolmasına sayılı günler kalmasına rağmen henüz bir sonuç elde edemediklerini anlatan baba Aslan, "Net bir sonuç alamamışım, bu da beni üzüyor. Allah'ın takdiri ise zaten yapılacak bir şey yok ama eğer bu olayın başka bir şeyi varsa bunun ortaya çıkmasını istiyorum ve yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Nehir'siz her günümüz giderek daha da kötüye gidiyor. 17 Aralık'ta Nehir'in doğum günüydü. Ondan sonra bir kızımız daha oldu. İsmi Irmak, bizde Nehir'e yaptığımız doğum gününü Irmak'a yapabilir miyiz diye düşündük ama yapamadık. Annesi mezarlığa gelmiyor. İki defa zorla getirdik, gelince çok kötü oluyor. Nehir'siz bir hayat bizim için çok zor, hele annesi için daha da zor" dedi.

"NEREDEYSE BİR YIL DOLACAK AMA NET BİR ŞEY YOK"

Ön otopsiden bu yana kendilerine henüz net bir bilginin verilmediğini de anlatan baba Erkan Aslan, "Sadece ön otopside ne bir darp izi, ne şiddet ve ne de cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı söylenmişti. Ama benim içimi rahatlatacak hiçbir şey alamadım. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ben kızım ile ilgili net bir bilgi alamadım. Beni rahatlatacak bir bilgi almak istiyorum. Kızımın olmadığı bir bayram ve okulların açıldığı bir dönem geçirdik. Nehir'siz bir okul, Nehir'siz bir bayramda büyük bir acı yaşadık. Annesi zaten bitkindir, ama bende ayakta durmaya çalışıyorum. Nasıl durduğumu da bilmiyorum. Şükrediyorum, ama en azından kızımın o gün kendiliğinden düştüğünü bilsem Allah'ıma şükreder hayatımıza devam ederiz. Ama öyle değilse bir an önce şu olaya el atan yetkililerden bilgi istiyorum. En azından kızımla ilgili artık ne ise onun ortaya çıkmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

Minik Nehir’in ölümü aydınlatılamadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler