Minibüs yaşlı kadını 5 metre sürükledi

Adapazarı'nda trafik ışıklarındaki yaya geçidinde karşıya geçmek isterken 4 aylık şoför, 19 yaşındaki minibüs şoförü Sezgin Ç. yönetimindeki minibüsün altında kalarak ölen 71 yaşındaki Müjgan Gülşen'in oğlu, sürücü Sezgin Ç.'nin serbest bırakılması üzerin

Minibüs yaşlı kadını 5 metre sürükledi

Adapazarı'nda trafik ışıklarındaki yaya geçidinde karşıya geçmek isterken 4 aylık şoför, 19 yaşındaki minibüs şoförü Sezgin Ç. yönetimindeki minibüsün altında kalarak ölen 71 yaşındaki Müjgan Gülşen'in oğlu, sürücü Sezgin Ç.'nin serbest bırakılması üzerine kazanın güvenlik kameraları görüntülerini alarak Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Kaza, Adapazarı SSK Kavşağı'nda meydana geldi. Trafik kazasında, 2 çocuk annesi, 71 yaşındaki Müjgan Gülşen yaya geçinden geçmek isterken kendisinin geçişini beklemeyen minibüs tarafından ezildi. Minibüs, kadını ezerek metrelerce sürüklerken kaza anı bölgede bulunan güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Kaza sonrasına gözaltına alınan ve henüz 4 ay önce ehliyet aldığı belirlenen minibüs şöförü Sezgin Ç. poliste verdiği ifadede şöyle dedi:

"Minibüsün içerisi kalabalık degildi. Sağımı- solumu rahatlıka görebiliyordum. Sarı ışık yandığında yaya geçidini bir metre kadar geçtim. Ben o anda yaya geçidindeki yayayı görmedim. Yayanın üzerinden geçtiğimi farketmemiştim. Bana yeşil ışık yanar yanmaz hareket etmek için gaza bastım. Yaklaşık 5 metre ilerledikten sonra araçın sarsıldığını hissedince arıza yaptığını veya lastiğini patladığını sandım. Aynadan baktığımda yerde yatan teyzeyi gördüm."

Kaza ile ilgili hazırlanan raporda, yaya Müjgan Gülşen'in yaya geçidi bulunan yolun bu kısmında kırmızı ışık kuralına uymayıp koşar adımlarla karşıya geçmesi nedeniyle trafik ışıklarına uymadığı ve kural hatası yaptığı belirtildi. Bu rapor üzerine minibüs sürücüsü genç serbest bırakıldı. Bu karara yaşlı kadının ailesi itiraz etti. Oğlu, 43 yaşındaki Turgut Kara, kaza sırasında çevredeki güvenlik kameraları kayıtlarını alarak Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Başvururu ardından açıklama yapan Turgut Kara, şöyle dedi:

"Trafik polislerinin tutmuş olduğu raporda annemin kırmızı ışıkta karşıya geçmek istediği bu sebeple de aracın ona çarptığı belirtilmiş ve annem asli kusurlu olarak gösterilmiş. Oysa ki görüntüleri izlediğimizde annemin yeşil ışıkta yaya geçidine girdiği ve geçidin sonuna yaklaşırken ışığın kırmızı yandığı ve bu esnada minibüs şoförünün dikkatsizliğinden dolayı annemi görmeden üzerinden geçtiği kamera kayıtlarından gözükmektedir. Ama maalesef trafik raporu olayı bu şekilde izah etmiyor. Tabi ki bu olay bizi daha fazla yaraladı. Bu olayın takipçisi olacağım ve kanunlar nezdinde yapabileceğim ne varsa yapmaya çalışacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler