Minarede mahsur kaldı

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi'nde minarede mahsur kalan şahıs, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı.Saray İlçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye Camii minaresini boyamak i

Minarede mahsur kaldı

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi'nde minarede mahsur kalan şahıs, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı.

Saray İlçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye Camii minaresini boyamak için çelik halatla 48 metre yüksekliğindeki minareye çıkan Veysel Matur adlı şahıs, çelik halatın sıkışması neticesinde minarede asılı halde mahsur kaldı. Şahıs iki saat süresince kendiliğinden kurtulmayı başaramayınca camii cemaati durumu Jandarma'ya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma bir vinç temin ederek vatandaşı kurtarmaya çalıştı. Ancak bu da başarılı olmadı.

Olay yerine ulaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşın 44 metrede mahsur kaldığını tespit etti ve merdivenli itfaiye aracının yetersiz kalacağı bilgisini Çağrı Merkezi'ne iletti. Bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Süleymanpaşa İtfaiye İstasyonu'nda görev yapan yüksek açı ve ipli kurtarma konusunda eğitimli ve uzman bir ekip olay yerine sevk edildi. Şahıs olay mahalline varan ekip tarafından sabitlenerek emniyete alındı ve ardından kendisini dolanarak sıkıştıran emniyet ipleri kesildi. Yaklaşık 35 dakikalık bir çalışma sonucunda şahıs güvenli bir şekilde minarenin üst şerefesine indirildi. Buradan da itfaiyecilerin kontrolünde minare merdivenlerinden yürütülerek indirildi ve aşağıda hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, itfaiyenin tek görevinin yangın söndürmek olmadığının unutulmaması gerektiğini, herhangi bir kurtarma gerektiren olayda öncelikle itfaiyenin aranması suretiyle gereksiz gecikmelerin önüne geçilebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler