Mina'daki faciada kaç Türk kayıp?

Biz Diyanet olarak 20 yıldır aldığımız kararlarla, Hac ibaetinin güvenliği açısından, Hac ibadetinin münasibi olarak görülen Müzdelifede gecelemek ile, Mina'da gecelemek hususunda sahabilerin amellerine göre çok kısa süre içerisinde Arafat'tan Müzdelife'y

Mina'daki faciada kaç Türk kayıp?

Biz Diyanet olarak 20 yıldır aldığımız kararlarla, Hac ibaetinin güvenliği açısından, Hac ibadetinin münasibi olarak görülen Müzdelifede gecelemek ile, Mina'da gecelemek hususunda sahabilerin amellerine göre çok kısa süre içerisinde Arafat'tan Müzdelife'ye oradan da Mina'ya aktarımı yapılmaktadır. Böyle olduğu için bu saatler içerisinde o bölgede bulunan herhangi bir hacımız olmamıştır. Diyanet olarak bunu yasakladık.

18 Türk hacı adayı kayıp

Ancak iki seyahat acentasına bağlı bazı kardeşlerimizden henüz haber alınamamıştır. Her birisinden 9 hacımıza henüz ulaşılamamıştır. 2 ayrı seyahat acentamızdan 18 Türk hacı adayının hastanedeki tespitleriyle uğraşıyoruz.

İnşallah herhangi birisinin vefat etmiş olmamasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bir müminin en az Kabe kadar değerli olduğu fikrindeyiz. Öyle anlaşılıyor ki bütün Müslümanların bu konu üzerinde durması gerekiyor.

YÖNETİCİLERİN İHMALİ VAR

Herşeyden önce orada ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevki idaresinden sorumlu olan yöneticilerin ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor. Bütün İslam dünyasının, İİT'nin 'hac ibadetinin güvenliği' konusunda bir konferans düzenlemesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem