Milyonlarca Yoksula Maaş Müjdesi

Yeni anayasada 4 parti yoksula maaş bağlanması konusunda anlaştı. İşsiz ve yoksula yaşamlarını sürdürmeleri için aylık bağlanması zorunlu olacak.Bu madde öyle bir madde ki yönetime gelen hiç bir hükümet ekonomik veya başka sebepler göstererek uygulamayı i

Milyonlarca Yoksula Maaş Müjdesi

Yeni anayasada 4 parti yoksula maaş bağlanması konusunda anlaştı. İşsiz ve yoksula yaşamlarını sürdürmeleri için aylık bağlanması zorunlu olacak.

Bu madde öyle bir madde ki yönetime gelen hiç bir hükümet ekonomik veya başka sebepler göstererek uygulamayı iptal edemeyecek. Çünkü söz konusu madde anayasal zorunluluk haline gelmiş olacak.
 
4 PARTİNİN ANLAŞTIĞI ENDER MADDELERDEN
 
Yeni anayasayı hazırlayan Meclis Anayasa Uzlaşma Yazım Komisyonu'ndan sürpriz bir madde çıktı. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin anlaştığı "makul ve insanca yaşam" başlıklı maddede, tüm yoksul vatandaşlara devletin maaş bağlamasını öngören hüküm yer aldı. Söz konusu madde 4 partinin de anlaştığı ender maddelerden biri.
 
Maddede, "Makul ve insanca yaşam sürdürme imkânından yoksun olan herkes temel gelir hakkına sahiptir" denildi. Bu hükümler Türkiye'deki işsiz ve yoksul milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor.
 
YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİNDE ANAYASAL ZORUNLULUK OLACAK
 
Yıllardır tartışılan, Brezilya gibi ülkelerde uygulanan ve kamuoyunda "aile sigortası" olarak bilinen projenin hayata geçirilmesini zorunlu hale getiriliyor. Yeni anayasa yürürlüğe girdiğinde yoksula maaş uygulaması anayasal zorunluluk haline gelmiş olacak.
 
Böylece hiçbir hükümet "ekonominin durumu" ya da başka bir gerekçe ile uygulamayı askıya alamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem