"Milyonlarca insan buna kurban ediliyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye ve bölgesindeki sorunlardan bahsederek, "Buradaki insanların hayatını kurtaracak, sorunları azaltacak işlere kafa yoralım. Burada bir güç yarışı var, milyonlarca insan buna kurban ediliyo

"Milyonlarca insan buna kurban ediliyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye ve bölgesindeki sorunlardan bahsederek, "Buradaki insanların hayatını kurtaracak, sorunları azaltacak işlere kafa yoralım. Burada bir güç yarışı var, milyonlarca insan buna kurban ediliyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçilere bilgi verdi. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sizin görev alanınızla çok ilgili. Gideceğiniz memlekete ulaştırma olmadan varma, imkanınız yok. Varacağınız noktada bizimle işiniz başlıyor, yine bizimle işiniz var. Dünyadaki ekonomik krize, karışıklıklara rağmen dünyadaki yerini koruyor. Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında 17 sırada, Avrupa'da 6. sıradaki yerini koruyor. Türkiye her yöne 3 saatlik uçuş yaptığımız zaman 1.5 milyar nüfus, 31 trilyon doları bulan yıllık parasal bir pazar gücüne hitap eden ülke."

Son yıllarda bölgede bulanan ülkelerin yeni dünya düzenine göre bir bir değişime uğradığını söyleyen Yıldırım, "Bu değişim Türkiye'yi de etkiliyor. Güney tarafımızda yaşanan iç savaşlar, Suriye, Irak, Kuzey Afrika'da bir süredir başlayan Mısır, Libya, Tunus, bu bölge Türkiye'nin geçmişinin var olduğu bölgedir. Cumhuriyet ve 1. Dünya Savaşı ile birlikte bu bölgede kaybolan devle ve yeni devlet ortaya çıktı. Şu anda Türkiye olarak ciddi bir sorumluluk taşıyoruz. Bölgeye bakışımız, insan onurunun korunması, insan hayatının halel görmemesi. 2,5 milyon Suriyeli, Iraklı, civarımızdaki göçmenlere bağrımızı açtık, onları kabul ettik, onlara Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini gösterdik. Bırakın bölgedeki güç yarışını insan hayatından daha önemli bir şey yok. Buradaki insanların hayatını kurtaracak, sorunları azaltacak işlere kafa yoralım. Burada bir güç yarışı var, milyonlarca insan buna kurban ediliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler