Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren değişiklik!

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyor.Emniyet, trafik cezası kesme yetkisini genişletti. Artık bütün polisler trafik cezası kesebilecekBu polisler, eğitimden geçirilip belge aldıktan sonra sahaya inecek.Emniyet kemer

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren değişiklik!

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyor.
Emniyet, trafik cezası kesme yetkisini genişletti. Artık bütün polisler trafik cezası kesebilecek
Bu polisler, eğitimden geçirilip belge aldıktan sonra sahaya inecek.

Emniyet kemeri başta olmak üzere kural ihlali yapanlara MOBESE’den ceza kesmeye başlayan müdürlük, şehir içlerinde aşırı hız yapan sürücüleri tespit etmek için farklı bir uygulamaya gidiyor.

Buna göre daha önce sadece trafik polislerine verilen ceza kesme yetkisine, merkez teşkilatında görevli memurlar da sahip olacak. Bu kapsamda tutanak düzenlemek isteyen aralarında terör, istihbarat ve kaçakçılık polislerinin de bulunduğu yüzlerce memura, Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı tarafından eğitim verilecek.

Eğitimlerin ardından polisler, sürücülere ceza kesebilecek.

Trafikte denetimlerin elektronik sistemlerle yapılması Emniyet’in yükünü büyük oranda azalttı. MOBESE kameraları sayesinde ülke genelindeki trafik akışları takip altına alındı. Emniyet şimdi de merkez teşkilatı personelleri için fahri trafik polisi gibi görev yapması amacıyla İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık bürokratları da yeni uygulamanın kanuna uygun olduğu yönünde görüş bildirdi. Onayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatlarını kapsayan bir genelge yayınladı. Genelgede, Karayolları Trafik Kanunu’nun 6. maddesine istinaden emniyet hizmetleri sınıfında görevli personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin tespit tutanağı hazırlama yetkisinin verildiği belirtiliyor. Bu kapsamda görev almak isteyen personelin en yakın zamanda Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunması isteniyor.

Zaman'ın haberine göre devreye girecek yeni uygulamaya aralarında terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ile istihbarat uzmanlarının da bulunduğu yüzlerce polis başvuruda bulundu. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra da tutanak düzenleyecek polislere görev belgesi verilecek. Ardından kural ihlali yapanlara ceza kesecek. Ceza tutanakları aynı gün trafik şubelerine teslim edilecek. Cezalar posta yoluyla adrese gönderilecek. Düzenleme, il emniyet müdürlüklerinde görevli polisler tarafından bir yıldır uygulanıyordu. Genelgeyle merkez teşkilatı personeli de aktif hale getirilmiş oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler