Milletvekilleri istifa edecek

Haber61 – Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezinde suların durulmadığı öğrenildi. Haber61’in Ankara’dan edindiği bilgilere göre; Eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E

Milletvekilleri istifa edecek

Haber61 – Haber Servisi – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezinde suların durulmadığı öğrenildi. Haber61’in Ankara’dan edindiği bilgilere göre; Eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dış İşleri Bakanlığı konutunda görüşmesi parti içerisinde bir takım çatlak seslerin oluşmasına neden oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları “ Neden böyle bir ziyarette bulundu? Bunun ne anlamı var?” gibi soruları dile getirerek huzursuzluklarını dile getirdiği öğrenildi.

Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi siyasi literatürde olağan karşılansa da bunun CHP’de neden bu kadar rahatsızlık yarattığı ise merak ediliyor. TBMM’de her seçim döneminin artından açılışlarda en yaşlı üye meclis başkanlığı yapa bilmesi için Cumhurbaşkanı ile görüşüm onay aldıktan sonra ayrılıyor. Ankara Kulislerinde farklı iddiaların ise gündemde durduğu haber merkezimiz tarafından öğrenildi.

Bu iddialar arasında neler yok ki. Milletvekili istifalarından tutunda Deniz Baykal’ın bağımsız bir gurup kuracağına kadar birçok söylem dile getiriliyor. Bu iddiaların bazılarını haber merkezimiz tarafından siz değerli okurlara iletiyoruz.

Birinci iddia; Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin tek başına yeniden iktidar ola bilmesi için bazı partilerden Milletvekili seçilenleri istifa ettirecek. İstifa eden bu milletvekilleri ise AK Parti saflarına geçerek siyasete devam edecek. Böylelikle AK Parti gerekli çoğunluğu sağlamış olacak ve yoluna devam edecek.

İkinci İddia; Deniz Baykal, CHP’de bir kısım Milletvekili istifa ederek bağımsız bir gurup kuracak. Kurulan bu bağımsız gurup ile birlikte AK Parti’ye dışarıdan onay vererek hükümetin kurulmasını sağlanacak. Bunun gerçekleşmesi halinde Deniz Baykal Meclis başkanlığına AK Parti’nin de desteği ile seçilecek. Bu ihtimalin zayıf olduğu da söyleniyor. Gözler önümüzdeki hafta Salı günü yapılacak Meclis başkanlığı seçiminde netlik kazanacak.

Üçüncü İddia; MHP’de bulunan bazı Milletvekilleri AK Parti ile direk olarak hükümet kurmak istediklerini dile getiriyor. Gündemde sık sık birinci sırada yerini koruyan bu söyleme parti genel merkezinden sert tepkiler ile yalanlansa da “al gülüm ver gülüm” yapılacağı ifade ediliyor.

Haber : Haber61 – Ankara 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem