Milletvekili ve terörist aynı karede!

Yüksek Seçim Kurulu'nun nisan ayında 12 BDP'linin bağımsız milletvekilliği adaylığını iptal etmesi üzerine çıkan olaylarda istihbarat birimleri tarafından çekilen bu fotoğraf bir gazetenin manşetinden yayınlandı.19 Nisan'da İstanbul Taksim'de çekilen o fo

Milletvekili ve terörist aynı karede!

Yüksek Seçim Kurulu'nun nisan ayında 12 BDP'linin bağımsız milletvekilliği adaylığını iptal etmesi üzerine çıkan olaylarda istihbarat birimleri tarafından çekilen bu fotoğraf bir gazetenin manşetinden yayınlandı.

19 Nisan'da İstanbul Taksim'de çekilen o fotoğrafta BDP'li Bağımsız İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile PKK'lı molotofçu yan yana görülüyor.
Yüzlerini puşi ile gizleyen PKK'lı eylemcilerden biri, elindeki molotof kokteylini yakıp atmaya hazırlanıyor.

Bu sırada yanındaki bazı kişiler molotofçuya müdahale ederken, Sebahat Tuncel izliyor. Tuncel o eylem sırasında yaptığı konuşmada, "Ankara'da siyaset yapamazsınız deyip, dağ yolunu mu gösteriyorsunuz. Türkiye'de 20 milyon Kürt var. 20 milyonu da tutuklayacak mısınız? Türkiye, Kürt sorununun çözümünü istemiyor. Halkların çatışmasını istiyorlar" demişti.

Tuncel'in bu sözlerinin ardından grup, Aksaray'a doğru yürüyüşe geçiyor. Tuncel'e birkaç adım uzaklıkta görülen 4-5 PKK'lının arasında birinin elinde molotof kokteyli görülüyor. Yürüyüşe katılanlardan biri, yüzünü gizleyen militanı 'yapma' diye uyarıyor.  Sebahat Tuncel ise olanları izlemekle yetiniyor. Birazdan o molotof kokteyli ateşlenecek ve muhtemelen polislere doğru fırlatılacak.

Bu an, bir istihbarat görevlisi tarafından belgeleniyor. Polis şimdi bu fotoğraftaki molotofçuyu ve suç ortaklarını arıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler