MHP’li vekil ifade verdi...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında şikayetçi sıfatıyla ifade verdi.Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy’a şikayetçi

MHP’li vekil ifade verdi...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında şikayetçi sıfatıyla ifade verdi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy’a şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. İfade işleminin ardından bir süre Başsavcı Hadi Salihoğlu ile görüşen Yeniçeri, adliye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Yasa dışı dinlemelerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade verdiğini ve yaklaşık 10 ay süreyle dinlenildiğini belirten Yeniçeri, “Zekası, aklı ve ahlak seviyesi belli seviyede olan belli bir devlet yetkilisini kullanan şahıslar tarafından, toplumu aydınlatmaya çalışan insanlar çeşitli kılıflar altında dinledikleri ve bu dinlemeleri zamanı geldiğinde servis yapılacak şekilde bir taraflarda arşiv yaparak yönettikleri anlaşılmaktadır” dedi.

“KORKU İMPARATORLUĞU YARATMAK İÇİN YAPILDIĞI AÇIKTIR”

Hangi terör örgütü kapsamında dinlenildiğini bilmediğini belirten Yeniçeri, “Korku imparatorluğu yaratmak, bir sindirme operasyonu olarak yapıldığı açıktır. Ben 23 kitap yazmış, görüşleri belli olan biriyim. Bunlara çeşitli kılıf uydurmanın, bunlara örgüt ithaf etmenin, bu örgüt bağlamında adeta suç inşa etmenin, aracı olarak devlet görevini kullanmanın tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Dinleme kararını verenler hakkında suç duyurusunda bulundum. 2010 yılının 6’ıncı ayında başlanarak milletvekili seçildikten 3 gün sonraya kadar dinlenilmişim. Kendini devlet kabul eden, kendini insanüstü insanların hayatları ve ahlakları üzerinde söz hakkı olduğunu zanneden bir takım kendini bilmez devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem