MHP’den saldırıyı kınama

Yalçın, MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı ile ilgili, “Seçim büromuza alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve milliyetçi-ü

MHP’den saldırıyı kınama

Yalçın, MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı ile ilgili, “Seçim büromuza alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve milliyetçi-ülkücü gençleri, maksatlı tahriklere kapılmadan, sükunet, vakar ve itidal içinde davranmaya, kutlu davalarına hizmete sabır, kararlılık ve azimle devam etmeye çağırıyoruz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP İstanbul Esenyurt seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “Tahrik ve provokasyon kokan bu menfur saldırı sonrasında, maalesef Ülküdaşımız Yusuf yüzlü Cengiz Yücel şehit olmuş ve 5 dava arkadaşımız da yaralanmıştır. Saldırının hedefi sadece MHP camiası değil, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, dirlik ve düzenidir. Bu saldırıyı, sadece Türk milletinin varlık sigortası Milliyetçi-Ülkücü Hareketi karanlık sokaklara çekmek ve Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tertibi olarak değerlendirmek yeterli değildir. Teşkilatımızın mensuplarına yönelik bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir” ifadelerini kullanan Yalçın, “Söz konusu saldırının, hükümetin yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsıldığı, hırsızlıkların ört bas edilmeye çalışıldığı, emniyet ve yargı kadrolarının allak bullak edildiği bir kargaşa döneminde gerçekleştirilmesi manidardır. Ancak, milli varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla, partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi-ülkücü gençleri tahriklere kapılmamaları için uyaran Yalçın, “Seçim büromuza alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve milliyetçi-ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan, sükunet, vakar ve itidal içinde davranmaya, kutlu davalarına hizmete sabır, kararlılık ve azimle devam etmeye çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem