MHP'den koalisyona ret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu görüşme ile ilgili açıklamala

MHP'den koalisyona ret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
 
Başbakan Davutoğlu görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
İşte o açıklamanın satır başları;
 
Dostane ve samimi bir ortamda görüştük. Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma tavrımızı dile getirdik. Bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım. Sayın Bahçeli açık ve şeffaf bir değerlendirme yaptı. Ortak bir hükümet kurma tavrı içerisinde olmadıklarını ifade ettiler. Hükümet ortağı olmama tavrını ifade ettiler. Bunun yeni bir durum olmadığını ifade ettiler. 7 Haziran'dan bu yana aynı tutum içerisinde olduklarını söylediler. Bayramdan sonra Bahçeli ile tekrar görüşeceğiz.
 
Hükümette bulunmama yaklaşımını bir kez daha ifade ettiler. Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması lazım. Sayın Bahçeli de bu konuda hem fikir. Cumhurbaşkanlığı konusu hiç gündeme gelmedi. Kriz durumunda ülkenin bekaası konularında görüştük. MHP muhalefette kalma isteğini tekrar etti. Ülkenin hükümetsiz kalmaması konusunda ise tekrar görüşmemizin faydalı olacağı hakkında teyitleştik. Arkadaşlarımızın görüşmesi konusunda da teyitleştik. Bir de hediye teatisi oldu; fotoğrafçıların da girişi oldu. Saate bakarak konuşmadık. Adaletli bir zamanlama oldu. 1 saat 40 dakika içerisinde çok konu konuştuk. Bahçeli açık yüreklilikle fikirlerini ifade etti. Bu görüşmemizin özetidir. AK Parti'nin tutumu ise; 7 Haziran'da oluşan tabloyu en doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Hiçbir kapıyı kapatmamaya çalışıyoruz. Bir parti ile koalisyon imzası atana, protokol imzalanana kadar her parti ile aynı mesafedeyiz. 
 
ANAYASA MAHKEMESİNİN DERSHANE KARARI
 
Herhangi hukuki bir boşluk oluşmaması için gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesini yayınlamasının ardından tedbirler alacağız. Eğitim politikalarını belirleme yetkisi hükümetlere aittir. 
 
İRAN İLE NÜKLEER MÜZAKERE ANTLAŞMASI
 
Türkiye'nin bu konudaki pozisyonu 2010'da yaptığımız diplomatik çalışmalarda da belliydi. Keşke bu anlaşmaya çok daha önce varılsa idi. O günden bu güne bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Ancak, bugün gelinen durum bizim için memnuniyet verici. Hayırlı olmasını diliyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem