MHP'den çok sert Öcalan açıklaması!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili olarak, "Ne zamandır milli irade yerine terörist başının iradesi geçer akçe olmuş" dedi."AK Parti, CHP ve BDP koalisyon yapıyor!" MHP Grup B

MHP'den çok sert Öcalan açıklaması!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili olarak, "Ne zamandır milli irade yerine terörist başının iradesi geçer akçe olmuş" dedi.

"AK Parti, CHP ve BDP koalisyon yapıyor!"
 
MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütüyle yürütülen görüşmelerde örgütün taleplerinin yerine getirilmesi için AK Parti, CHP ve BDP'nin koalisyon yaptığını ileri sürdü. PKK ve terör vesayetinin siyasi partileri kuşattığını söyleyen Vural, "Demokrasi PKK'nın prangasından kurtulmadığı sürece gerçek anlamda millet egemenliğini, demokrasiyi, insan haklarını geliştirmemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.
 
 
"Bu iki parti de bölücü taleplerin bankası haline gelmişlerdir"
 
Vural, milletin iktidara hür iradesiyle oy verdiğini, silahın egemenliğine dayalı çözüm için oy vermediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bölücü terör örgütüne kredi verme yarışına girdiğini" öne süren Vural, "Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Kredi açacağız'. Başbakan, 'Sen kredi açamazsın, krediye muhtaçsın' diyor. Bölücü terör örgütüne prim tanımak, kredi açmak için kredi yarışına girmişler. Bu iki parti de bölücü taleplerin bankası haline gelmişlerdir" ifadelerini kullandı.
 
"Bunlar PKK'yı, Kanarya Sevenler Derneği zannediyorlar"
 
Vural, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın Öcalan ile görüşülmesi için baskı yapıldığını söylediğini ve "PKK totaliter, şiddeti kutsayan örgüttür" dediğini hatırlatarak, "Bunlar PKK'yı, Kanarya Sevenler Derneği zannediyorlar. Bu kılavuzlarla Türkiye'nin getirildiği nokta bu" dedi.
 
"İmralı'da gardiyanların muhatabı olan birisi, şimdi Başbakan'ın muhatabı"
 
Yürütülen görüşmelerle terör örgütünün meşrulaştırıldığını savunan Vural, "İmralı'da gardiyanların muhatabı olan birisi, şimdi Başbakan'ın muhatabı oluyor. Ne zamandır milli irade yerine terörist başının iradesi geçer akçe olmuş, ne zamandır İmralı yol haritası çizer olmuştur" diye konuştu.
 
"Bu ülkede tek raconu millet keser"
 
Akdoğan'ın, "Kandil Öcalan'a racon kesiyor" dediğini ve Öcalan'ın lehinde tavır oluşturduğunu kaydeden Vural, "Bu ülkede tek raconu millet keser" ifadesini kullandı.
 
"Terör bitsin ama terör biterken Türkiye ve Türk milleti bitmesin"
 
Vural, Başbakan Erdoğan'ın milleti kandırmaya çalıştığını da öne sürerek, "Devletle hükümetin başka olduğunu söylüyor. Görüşmeleri siyasetin yapmadığını söylüyor. Devleti sen yönetmiyor musun, başkaları mı yönetiyor? O zaman duble yolları da sen yapmadın, Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Toplu konutları TOKİ yaptı, santralleri DSİ yaptı. Milletin aklıyla alay etmeyin. Zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkma, biraz mert olun. Bu zırvalar tevil götürmez. Terör bitsin ama terör biterken Türkiye ve Türk milleti bitmesin" diye konuştu.
 
"Sayın Başbakan PKK ile dört kere görüştüklerini söyleyenleri şerefsizlikle suçlamıştı"
 
MHP'nin pazarlık yapıldığı iddialarında ısrarlı olduğu, Başbakan Erdoğan'ın ise terör örgütü liderine ev hapsinin söz konusu olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, milletin Öcalan'a af getirecek sürece hazırlandığını iddia etti. Vural, "Ne yapıyorlar, çay mı içiyorlar, kahve mi içiyorlar, pişpirik mi oynuyorlar? Sayın Başbakan PKK ile dört kere görüştüklerini söyleyenleri şerefsizlikle suçlamıştı, ne oldu. Dokunulmazlıklar kaldırılacaktı, ne oldu" dedi.
 
"Sorun, kamu erkini kullananların yaptığı dinleme, izleme ve gözetlemelerdir"
 
Vural, TBMM Başkanlığı'na bugün yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma komisyonu kurulması yönünde önerge vereceklerini de söyledi. Dinlemeleri iktidarın kendi derin devletinin yaptığını ileri süren Vural, "Sorun, kamu erkini kullananların yaptığı dinleme, izleme ve gözetlemelerdir" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem