MHP’de tasfiyeler son aşamaya geldi

MHP’de olağanüstü kongre için açılan davanın ardından başlayan tasfiyede son aşamaya gelindi. Davacı 16 il başkanının teşkilatlarını hedef alan MHP Genel Merkez yönetimi önceki gün de Trabzon, Sivas ve Nevşehir il teşkilatlarını kapattı. Böylece, “çağrı h

MHP’de tasfiyeler son aşamaya geldi
MHP’de olağanüstü kongre için açılan davanın ardından başlayan tasfiyede son aşamaya gelindi. Davacı 16 il başkanının teşkilatlarını hedef alan MHP Genel Merkez yönetimi önceki gün de Trabzon, Sivas ve Nevşehir il teşkilatlarını kapattı. Böylece, “çağrı heyetinde” yer alan Aksaray ve delegelerinin tamamı kurultay için imza veren Çanakkale ile birlikte isyan bayrağını çeken 18 il teşkilatından 16’sı tasfiye edildi. Geriye sadece davacı Ardahan ili kalırken, Bilecik’in de il başkanı değişti. Genel Merkez’in yeniden görevlendirme yaptığı Çanakkale ve Bilecik’teki yönetimleri de bir kaç gün sonra değiştirdiği ortaya çıktı. 
 
Daha önce 13 il teşkilatını tasfiye eden MHP Genel Merkezi önceki gün de dava açan iller arasında yer alan üç il teşkilatını daha kapattı. 
Çetin imzalı duyuru
Daha önce, “Uşak, Denizli, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Kilis, Aksaray, Çorum, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Elazığ” il teşkilatları tasfiye edilmişti. Genel Merkez dün de genel başkan adayı Koray Aydın’ın seçim bölgesi olan Trabzon başta olmak üzere Sivas ve Nevşehir teşkilatlarını feshetti. 
Böylece, “Çağrı heyetinde” yer alan Aksaray ve delegelerinin tamamı kurultay için imza veren Çanakkale ile birlikte isyan bayrağını çeken 18 il teşkilatından 16’sı tasfiye edildi. Geriye sadece davacı Ardahan ili kalırken, Bilecik ilinin de il başkanı değişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin imzasıyla yapılan duyuruda, “Nevşehir il, Sivas il ve Trabzon il teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre kapatılmıştır. Bu karar 29/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 
Çetin ikinci bir duyuru ile görevden alınan il teşkilatlarına yeni yönetimlerin atandığını belirtti. Ancak genel merkezin yeniden görevlendirme yaptığı Çanakkale ve Bilecik illerindeki yönetimleri daha işe başlayalı bir kaç gün olmasına rağmen değiştirdiği ortaya çıktı.
Aydın: Yıldırmasın
Genel başkan adayı Koray Aydın, seçim bölgesi olan Trabzon teşkilatının da kapatılması üzerine tasfiyelerle ilgili olarak, “Bu görevden almalar, kapatmalar hiç birimizi yıldırmamalıdır. Allah’ın izniyle bu hareketi elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi. Kapatmaların üzüntü verici olduğunu belirten Aydın şunları kaydetti:
“Ülkenin yaşadığı şu kritik eşikte MHP’ye olan ihtiyaç ortadadır. Hal böyleyken teşkilat kapatmak, sadece ülküdaşlarımızı değil, güçlü MHP beklentisindeki aziz milletimizin de moralini bozmaktadır. Milliyetçilik ve demokrasiyi birbirinin ikiz kardeşi gibi gören MHP’nin teşkilat kapatmayla anılır olması üzüntü verici. Kapatılan her teşkilat, geride kalbi kırık ve gönlü kırık sayısız emektar ülkücü demek. Kapatılan her teşkilat, dava arkadaşlığına, ülküdaşlık hukukuna ve parti içi demokrasiye vurulan darbe demek. MHP yönetimi engin bir hoşgörüyle ülküdaşlık hukukunu pekiştireceği yerde; kendi tabanını bile ayrıştırır hale gelmiştir. Bu icraatlar MHP’de yönetimde değişimin artık zaruri bir ihtiyaç olduğunu, açıkça ortaya koymaktadır. 
Başkanlarımıza ve bütün ülküdaşlarımıza morallerini bozmamalarını tavsiye ediyorum. MHP sadece bir siyasi parti değildir. MHP büyük bir davanın, büyük bir mücadelenin ve büyük bir ülkünün somut tezahürüdür. O yüzden bu görevden almalar, kapatmalar hiç birimizi yıldırmamalıdır. Allah’ın izniyle bu hareketi elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde hak ettiği noktaya taşıyacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem