Mezar taşını yastık yaptılar

Edirne'le yüzlerce kilometre uzaktan güreşleri izlemek için gelen güreş tutkunları, otellerde yer bulamayınca park ve bahçelerde sabahladı. Selimiye Camii bahçesi ve arkasındaki Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda  Kırk

Mezar taşını yastık yaptılar
Edirne'le yüzlerce kilometre uzaktan güreşleri izlemek için gelen güreş tutkunları, otellerde yer bulamayınca park ve bahçelerde sabahladı.
 
Selimiye Camii bahçesi ve arkasındaki Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda  Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen konuklarını ağırladı.
 
Altlarına battaniye ya da karton kutu sererek uyuyan güreşseverler, üzerlerini de kat kat örterek sabaha karşı soğuyan havadan korunmaya çalıştı. Hazırlıklı gelenler portatif çadırlarında geceyi geçirirken bazı vatandaşlar ise karton kutuların üzerinde sabahladı.
 
Güreşleri izlemek için Manisa'dan gelen Rafet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş tutkusunun her şeye bedel olduğunu belirterek, yaklaşık 20 yıldan bu yana güreşleri izlemeye geldiğini söyledi.
 
Her yıl 3 gün boyunca Selimiye Camii'nin bahçesinde yattıklarını anlatan Demir, ''Otellerde pek yer bulamıyoruz. Biz de artık burada yatmaya alıştık. Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Er Meydanı'na gideceğiz. Güreşçilerimize destek vereceğiz'' dedi.
 
Bir başka güreş tutkunu Murat Yaltırık ise güreşleri çok sevdiği için Antalya'dan güreşleri izlemeye geldiğini belirtti.
 
Kırkpınar'ın yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu anlatan Yaltırık, ''Ben açık havada yatmayı seviyorum. Her sene Kırkpınar'a gelirim. Bizim güreş sevgimiz kelimelerle anlatılmaz'' diye konuştu.
 
Uyku tulumu, tencere, tava, çaydanlıklarıyla geldikleri alanda adeta kamp kuran güreşseverler, konaklamanın yanı sıra yemek ihtiyaçlarını da burada gideriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler