Meteorolojiden yoğun kar ve yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; yağmur ve sağanak, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batı

Meteorolojiden  yoğun kar ve yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Rüzgar ise, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Marmara'da yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, yağışları; gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji vatandaşların tedbirli olması gerektiğini kaydetti.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güneybatısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çanakkale'nin kıyı ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Güney Ege kıyıları ile gece saatlerinden itibaren İzmir'in kuzey ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Antalya'nın Kemer, Kaş, Kale, Finike ve Kumluca ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler