Meteorolojiden uyarı: Daha da üşüyeceğiz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

Meteorolojiden uyarı: Daha da üşüyeceğiz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yoğun kar, Hatay kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak şeklinde görülecek yağışların; Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgârın, Karadeniz’de kuzeybatı; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yarın, yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. Kar yağışının, Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin çevreleri ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri ve Van’ın güneyinde yoğun olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının; bugün kuzeybatı kesimlerde, yarın ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem