Meteoroloji'den 10 ile kritik uyarı

 Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Edirne'nin güneyi, İstanbul'un kuzeybatı çevreleri, Karabük, Kastamonu, Hatay,

Meteoroloji'den 10 ile kritik uyarı

 Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Edirne'nin güneyi, İstanbul'un kuzeybatı çevreleri, Karabük, Kastamonu, Hatay, Osmaniye, Adana'nın kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Tekirdağ ve Edirne'nin güneyi ile yarın (Cumartesi) Kırklareli, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzeybatı çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Rüzg'rın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık.

AKDENİZ: Gece saatlerinde Doğu Akdeniz Kıyılarının parçalı çok bulutlu ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi öngörülüyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Rüzg'rın, kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu zamanla kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Yağışların, yarın (Cumartesi) Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması, rüzg'rın ise kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu. Rüzgarın, yarın (Cumartesi) güney ve batı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzg'rın, yarın (Cumartesi) güney ve batı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler