Mesai saatlerinde telefon yasağı!

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; cep telefonu melodileri ve mesaj seslerinin çalışanları rahatsız etmesi, oyun, fotoğraf, kamera gibi eğlence özelliklerinin verimliliği düşürmesi nedeniyle bazı şirketler cep telefonu yasağı getirmeye başladı. Şirket

Mesai saatlerinde telefon yasağı!

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; cep telefonu melodileri ve mesaj seslerinin çalışanları rahatsız etmesi, oyun, fotoğraf, kamera gibi eğlence özelliklerinin verimliliği düşürmesi nedeniyle bazı şirketler cep telefonu yasağı getirmeye başladı. Şirketler, özel telefon görüşmeleri nedeniyle gürültü ve dikkat dağınıklığına neden olanların iş sözleşmelerini iptal edebilecek.

'SİNİR BOZUYOR'

Askeri alanlar ve okullardan sonra özel şirketler de cep telefonlarına sınırlama getiriyor. Bu tablo iş ilanlarına da yansımaya başladı. Bazı şirketlerin uyulması gereken ilkeler listesine, "İşyerinde cep telefonu kullanılamaz" kuralı da girdi. İşyerlerinde cep telefonu kullanımını yasaklamak isteyen firmalar bunun yasal dayanakları konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) bilgi istedi. Şirketler, "Yasaklama hakkımız var mı? diye sordu. SGK, cep telefonu kullanımını "yasaklama" hakkı bulunduğunu belirterek "Mesai saatleri içinde, işyeri ve iş düzenini bozucu nitelikte özel cep telefonu görüşmelerinin yasaklanması işverenin yönetim hakkı kapsamında değerlendirilebilir" görüşüne vardı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de, bu kapsamda açılan bir davada işverenlerin iş saatlerinde çalışanların özel cep telefonu görüşmelerini yasaklayabileceği hükmüne vardı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler