Merkez Bankasını da soymuşlar

İzmiir'de bir tekstil firmasının malzemelerini taşıyan TIR'ın çalınmasıyla başlatılan soruşturma, Merkez Bankası dolandırıcılığına uzandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 7 kişi, mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.Bir

Merkez Bankasını da soymuşlar

İzmiir'de bir tekstil firmasının malzemelerini taşıyan TIR'ın çalınmasıyla başlatılan soruşturma, Merkez Bankası dolandırıcılığına uzandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 7 kişi, mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir tekstil firmasında şoför olarak çalışan Hüseyin Ç., İzmir'den Fransa'ya götürmek üzere kumaş yüklediği TIR'ının, İstanbul Esenyurt'ta yüküyle birlikte çalındığı şikayetiyle polise başvurdu. Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, TIR'ın Hüseyin Ç.'nin yakını Hüseyin H. tarafından çalındığını belirledi. Gözaltına alınan Hüseyin H., hırsızlığı kendisinin ayarladığını itiraf ederek kumaşları eski suç ortağı Ahmet V.'nin Güneşli'deki deposuna boşalttıklarını söyledi.

MERKEZ BANKASINI DA DOLANDIRMIŞLAR

Ahmet V.'nin gözaltına alınarak sorgulanması, zanlıların daha önce yaptıkları bir başka dolandırıcılığı daha ortaya çıkarttı. Ahmet V.'nin Hüseyin H. ile birlikte Merkez Bankası'nı 600 bin lira dolandırdıkları ve payına düşen parayı alamadığı için TIR'ı çaldığını söylemesi üzerine soruşturmaya Merkez Bankası dolandırıcılığı da eklendi.

Tekrar sorgulanan Ahmet V. ile Hüseyin H., Merkez Bankası'nın hurdaya çıkarttığı 1 YTL'lik madeni para dolandırıcılığını ayrıntılarıyla anlattı. Zanlılar ifadelerinde, ''Bundan 1,5 yıl önce Merkez Bankası, piyasadan topladığı 1 YTL'lik madeni paraları hurdacıya satmıştı. Paraların Beşiktaş'taki Darphane'den Büyükçekmece'deki hurdacı şirkete taşınması sırasında şoförleri ayarladık. Kamyonlar yoldayken 18 kilogram gelen her çuvalın yerine aynı ağırlıktaki su dolu damacanaları koyduk. Kantardan geçirdikten sonra damacanaları patlatarak suları akıttık. Her kamyondan beş, altı çuval aldığımız için bu iş anlaşılamadı. Çaldığımız madeni paraları da çeşitli illerdeki bankalara götürdük. Bankalara, kahve makinelerimizden topladığımız paraları getirdiğimizi söylüyorduk. Bu şekilde paraları bankalarda yeniledik. Bu işten 600 bin lira para kazandık.'' dediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 7 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Burada ifadeleri alınan H.Ç., H.H., A.V. ve G.V. tutuklanarak cezaevine gönderilirken bunlara yardım ettikleri ileri sürülen 3 kişi ise serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem