Merkel'le Arınç tartışması!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ile ilgili sözleri gündeme geldi.Komisyon toplantısında Komisyon Başkanı Üstün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk

Merkel'le Arınç tartışması!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ile ilgili sözleri gündeme geldi.

Komisyon toplantısında Komisyon Başkanı Üstün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile birlikte yaptıkları Almanya ziyareti hakkında bilgi verdi. Üstün, Türklere yönelik neo-nazi saldırıları ile ilgili olarak görüşmeler yaptıklarını belirtti. 

AK Parti'li Nevzat Pakdil ise TBMM Başkanvekili olduğu dönemde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdikleri Almanya ziyaretini anlattı.

O dönem Almanya Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı olan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüştüklerini ifade eden Pakdil, ''Sayın Merkel, Türkiye büyük bir ülke, biz Türkiye'yi alırsak hazmedemeyiz' dedi. Sayın Arınç da bunun üzerine, 'Biz topluluğun, AB kriterlerine uygun olarak kurulduğunu zannediyorduk, ancak başka kriterlere göre oluşmuşsunuz. Bu adaletli değildir, çifte standarttır' dedi. Ancak Merkel, bu sözler üzerine geri adım atmadı, tartışma yaşandı. Alman Dışişleri Bakanı araya girerek yatıştırdı'' dedi.

Daha sonra, Almanya'da Türklere ve yabancılara yönelik ırkçı ve neo-nazi saldırıları araştırmak, orada incelemelerde bulunmak ve yargılama sürecini izlemek üzere karar alındı.

Geçen dönem de faaliyet gösteren yasadışı göçmenler ile ilgili alt komisyonun bu dönem de faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem