Merdiven sorununa ilginç çözüm

Öğlebeli Mahallesi sakinlerinin evlerine gitmekte zorlanması nedeniyle belediye tarafından yapımına başlanan 8'er kişilik 2 yatay asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek. Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahallede oturanların evlerine ulaşmak için

Merdiven sorununa ilginç çözüm
Öğlebeli Mahallesi sakinlerinin evlerine gitmekte zorlanması nedeniyle belediye tarafından yapımına başlanan 8'er kişilik 2 yatay asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.
 
Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahallede oturanların evlerine ulaşmak için yüzlerce merdiven tırmandığını, hasta ve yaşlıların ise adeta konutlarına hapsolduğunu söyledi.
 
Benzer konumdaki bazı mahallelere daha önce yatan asansör ve yürüyen merdiven yaptıklarını, vatandaşın hayır duasını aldıklarını ifade eden Vergili, "Vatandaşlar, hastane veya terminale gitmek için Araç Çayı'nı geçmek zorunda kalıyor. Kentin girişindeki köprüye kadar yüzlerce merdiven iniyor. Bu sorunu çözmek için yatay asansör projesini hayata geçirdik. Proje, mahalle sakinlerinin kent merkezine inme süresini 30 dakika kısaltacak ve vatandaşlara kolaylık sağlayacak" dedi.
 
Vergili, yatay asansörün Türkiye'de örneği bulunmadığını savunarak, her türlü mevsim şartlarında çalışabilen sistemi 15 günde faaliyete geçireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler