Memurlara Twitter uyarısı

Ordu Valisi iken son kararname ile Kayseri Valiliği'ne atanan Orhan Düzgün, Ordu'da görev yaptığı sırada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir takipçisinden gelen 'Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personeli mesai içinde telefonlara bakmıyor' şikayeti üze

Memurlara Twitter uyarısı
Ordu Valisi iken son kararname ile Kayseri Valiliği'ne atanan Orhan Düzgün, Ordu'da görev yaptığı sırada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir takipçisinden gelen 'Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personeli mesai içinde telefonlara bakmıyor' şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda, 8 memura uyarı yazısı gönderildi.
 
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ordu Valisi iken Twitter'da 13 Mart tarihinde bir takipçisinden, Ulubey Mal Müdürlüğü personelinin mesai içinde telefonlara bakmadığına ilişkin ihbar aldı. Vali Orhan Düzgün bunun üzerine değişik tarih ve saatlerde mesai bitimine yakın Ulubey Mal Müdürlüğü'nü telefonla aradı. Valilik Sekreterliği'nden de aynı şekilde telefonla aranan müdürlükte telefonlara cevap verilmeyince, geçen Mart ayında soruşturma başlatıldı.
 
Ulubey Kaymakamı Mahmut Ağbal, Ordu Valiliği'nin isteği doğrultusunda Mal Müdürlüğü'nde çalışan 8 memur hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Kurumda kamera kayıtlarının incelendiğini ve memurların Mal Müdürünün o gün izinde olması nedeniyle mesaiden 5-10 dakika erken ayrıldıkları, telefonlara bu nedenle bakılmadığı, soruşturma sonucunda da Müdürlükteki memurların yazılı olarak uyarıldığını belirten Ağbal, 3 memur hakkında da ayrı bir idari soruşturma açılmasına karar verdiklerini kaydetti.
 
Kaymakam Ağbal, "Konuyla ilgili araştırma bölümü tamamlandı. Arkadaşları yazılı olarak uyardık. 3 kişi hakkında idari soruşturma açtık. Orada bulunmayan diğer arkadaşlarla ilgili daha dikkatli olunması için uyardık. O gün orada mesaide bulunması gereken memurumuzla ilgili idari soruşturma yaptık, o ikinci bir soruşturma olmuş oldu. Orada arkadaşlarımız o gün hepsi mesaideler. Fakat o gün Mal Müdürü olmadığı için 5-10 dakika önce oda kapatılmış. Problem oradan çıkıyor. O telefona bakılması gerekiyordu. Kamera kayıtları var" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem