Memurlar üç ayrı zam alacak

Bir artış da sözleşmeyle gelecek. Memur 3 ayrı zam alacak.2.5 milyon memur dört gözle 2012 yılında alacağı zammı bekliyor. Anayasa'da yapılan memurların mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile belirlenmesine ilişkin düzenlemeden sonra gözler, buna yö

Memurlar üç ayrı zam alacak

Bir artış da sözleşmeyle gelecek. Memur 3 ayrı zam alacak.

2.5 milyon memur dört gözle 2012 yılında alacağı zammı bekliyor. Anayasa'da yapılan memurların mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile belirlenmesine ilişkin düzenlemeden sonra gözler, buna yönelik kanun tasarısına çevrildi. Halen Başbakanlık'ta tasarı üzerinde çalışmalar sürerken memurlara yapılacak zammın ayrıntılarına ulaşıldı. Memurlar yeni yılda 3 ayrı zam alacak. 15 Ocak'ta 6 aylık zam ve enflasyon farkı artışı yapılacak. Esas zam ise toplu sözleşmenin ardından gelecek.

ARA FORMÜL...
Memurların ve sendikaların beklediği toplu sözleşme yasası, büyük ihtimalle Ocak ayı içerisinde TBMM'de yasalaşacak. Toplu sözleşme yasasının yetişmemesi sebebiyle, memura verilecek 2012 yılı zammı için ara formül bulundu. TBMM'de yasalaşan 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na, ücret tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu'nun yetkili olduğuna dair düzenleme konuldu. Hükümet; bu yetki ile memura 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere geçici zam verecek. Maliye Bakanlığı'ndan edilen bilgilere göre; Bakanlar Kurulu'nun yılın ilk 6 ayı için memura enflasyon farkı ile yüzde 3 oranında geçici zam vermesi bekleniyor. Kasım enflasyonuna göre, enflasyon farkı yüzde 2.8 olarak gerçekleşti. Fark tutarı, Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Aralık enflasyonu sıfır bile olsa, memura enflasyon farkı verilecek.

ASIL RAKAM TOPLU SÖZLEŞMEDE
Hükümetin verdiği geçici zam miktarı ile toplu sözleşmeyle belirlenecek zam miktarı arasında fark olması halinde, bu zam da 1 Ocak'tan geçerli olmak kaydıyla memur maaşlarına aynen yansıtılacak. Yani mahsuplaşma yapılacak. Bu sebeple 2012 yılı toplu sözleşme sürecinin hükümet ile sendikalar arasında çetin pazarlıklara sahne olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler