Memura zam rafa mı kalktı?

Daha önceki yıllarda 15 Ocak’tan bir hafta önce tüm memur maaşlarına ilişkin ödeme emri gönderilirdi. Bu yıl ise cuma günü itibariyle kamu kurumlarına sadece, enflasyon farkı ve eşit işe eşit ücret doğrultusunda 450 bin kamu görevlisine yapılacak zamlarla

Memura zam rafa mı kalktı?

Daha önceki yıllarda 15 Ocak’tan bir hafta önce tüm memur maaşlarına ilişkin ödeme emri gönderilirdi. Bu yıl ise cuma günü itibariyle kamu kurumlarına sadece, enflasyon farkı ve eşit işe eşit ücret doğrultusunda 450 bin kamu görevlisine yapılacak zamlarla ilgili çalışma yapılması talimatı verildi. Yani geçici zamlarla ilgili herhangi bir talimat veya yazı gönderilmedi.

 Ekonomi kulislerinde, enflasyon farkının yüzde 2.68 oranında çıkması nedeniyle geçici zammın askıya alınmış olabileceği konuşuluyor. Maliye Bakanlığı kaynakları, bu yıl Ocak ayındaki maaşlarda bazı aksaklıkların olabileceğini belirterek, ancak diğer aylardan itibaren işlerin düzeleceğini bildirtdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler