Memura sicil affının ayrıntıları netleşiyor

Sicil affı ve uzun yıllardır derece alamayan memurlara '1 derece' verilmesine ilişkin düzenmede, metin yazım işleri tamamlandı.Sicil affı ve derece müjdesi hayata geçiyor. Sicil affı ve uzun yıllardır derece alamayan memurlara '1 derece' verilmesine ilişk

Memura sicil affının ayrıntıları netleşiyor

Sicil affı ve uzun yıllardır derece alamayan memurlara '1 derece' verilmesine ilişkin düzenmede, metin yazım işleri tamamlandı.

Sicil affı ve derece müjdesi hayata geçiyor. Sicil affı ve uzun yıllardır derece alamayan memurlara '1 derece' verilmesine ilişkin düzenmede, metin yazım işleri tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı üzerine başlatılan ön çalışmanın ardından hazırlanan düzenleme, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Düzenlemenin bir yasa tasarısına eklenmesi planlanıyor.
 
ASKERLERE YOK!
 
Düzenleme ile memurların geriye dönük 17 yıllık sicilleri affedilecek. Memurların atılmaları zorlaşacak. Disiplin cezası alan aday memurun memuriyet umudu devam edecek.
 
Ancak; devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma ile devlet sırlarını açığa vurma suçları nedeniyle görevleriyle sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezaları kapsam dışında.
 
Memura getirilen sicil affından Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu ile Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel yararlanamayacak.
 
800 BİN EMEKLİ BORÇ YAPILANDIRIYOR
 
Yaklaşık 800 bin emekliyi ilgilendiren, sosyal güvenlik destek primi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin ayrıntılar netleşti. 31 Mayıs'a kadar başvuracak borçlular 1 yılda ödemek istediklerinde yüzde 5, 18 ayda ödemek istediklerinde yüzde 7, 24 ayda ödemek istediklerinde yüzde 10, 36 ayda ödemek istediklerinde ise yüzde 15 faize tabi olacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler