Memur Zammı Yüzde 11'e Çıktı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yüzde 4+4 olarak açıkladığı memur zammı maaşa yüzde 11 olarak yansıyacak. Maliye Bakanlığı yetkilileri, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 (4+4) olmak üzere, memur

Memur Zammı Yüzde 11'e Çıktı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yüzde 4+4 olarak açıkladığı memur zammı maaşa yüzde 11 olarak yansıyacak. Maliye Bakanlığı yetkilileri, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 (4+4) olmak üzere, memur maaşlarına yaptığı zammın, 2012'de kümülatif yüzde 8.2 oranına karşılık geldiğini bildirdi. Bu oranın üzerine, enflasyonu aşması durumunda enflasyon farkı da eklenecek.

1 Ocak-15 Mayıs'ı kapsayan dönemde alınamayan zamlar ise topluca ödenecek. 15 Haziran'dan itibaren memurlara zamlı maaşları verilecek. Memurların 2013'te de ocak ayında yüzde 3, temmuz ayında yüzde 3 zam alacağını belirten yetkililer, enflasyon hedefinin aşılması durumunda gelecek yıl yapılacak zamlara enflasyon farkının da yansıtılacağını ifade etti.

"4+4"LÜK ZAMMIN PERDE ARKASI

Toplantıda tarafların gergin tartışmalar yaşadığı ve zam önerilerinin görüşmelere damgasını vurduğu ortaya çıktı. Gerginliğin artması üzerine heyete başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel'den "uzatmayın" uyarısı geldi. Hatta Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le telefonla görüştü.

MEMURA GECİKME FAZİZİ NE KADAR OLACAK?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun son noktayı koyduğu memur maaşları, taraflara üç gün içerisinde yazılı olarak bildirilecek ve Resmî Gazete'de yayımlanacak.

Memura ödenecek 6 aylık maaş farkı için yüzde kaç faiz uygulanacak?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun son noktayı koyduğu memur maaşları, taraflara üç gün içerisinde yazılı olarak bildirilecek ve Resmî Gazete'de yayımlanacak.

Karar, 29 Mayıs tarihinde alındığı için, en geç 2 Haziran 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecek.

Önceki uzlaşılan konular ve 29 Mayıs tarihli Kamu Görevlileri Hakem Heyeti Kararına göre 15 Haziran'da,

1- 2012 yılının ilk altı ayında maaşlara yüzde 4, ikinci altı ayında maaşlara yüzde 4 zam yapılacaktır.

2- Yılın ilk altı ayı için 6 aylık maaş farkı verilecektir.

3- Enflasyonun bu oranı aşması halinde enflasyon farkı verilecektir.

4- 1 Ocak ila 15 Mayıs 2012 tarihleri arasına isabet eden maaş farkı tutarına yüzde 9 gecikme zammı uygulanacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem