'Memur zammı' mesaisi

 Hükümet ile memur konfederasyonları maaş zammında uzlaşamayınca devreye giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurul, yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisinin 2012 ve 2013'e ilişkin maaş zammını 29 Mayıs'ta açıkla

'Memur zammı' mesaisi

 

Hükümet ile memur konfederasyonları maaş zammında uzlaşamayınca devreye giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurul, yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisinin 2012 ve 2013'e ilişkin maaş zammını 29 Mayıs'ta açıklayacak. Kurulun kararlarına itiraz hakkı bulunmazken; 11 üyenin memur ve memur kökenli sendikacılardan oluşması dikkat çekti.

2 BAĞIMSIZ ÜYE BULUNUYOR

Hakem Kurulu'nun 4 üyesi kamuyu, 4 üyesi de memuru temsil ediyor. 2 üye üniversitelerden bağımsız olarak katılırken; kurula Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık ediyor. Akyel 7 bin 478 lira çıplak maaş alıyor. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul, Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş ile Kalkınma Bakanlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü Salih Köse'nin maaşı 5 bin 678 liraya ulaşıyor. Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş 4 bin 813, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sedat Murat 3 bin 808, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aydın Başbuğ ise 2 bin 624 lira maaş alıyor. Kurulda sendikaları Memur-Sen'den Hacı Bayram Tonbul ve Hüseyin Rahmi Akyüz, Türkiye Kamu-Sen'den Önder Kahveci, KESK'ten Ali Kılıç temsil ediyor.

TOPLANTI BAŞINA PARA

Hakem Kurulu'nun üyeleri toplandıkları her gün için ücret alacak. Bu miktar kurul başkanına 5 bin, üyelere ise 4 bin 500 gösterge rakamının belirlenen aylık katsayısı ile çarpımı sonucu elde edilecek sonuçla belirlenecek. Yani 2011 rakamlarına göre, heyet başkanı günlük yaklaşık 330 lira, üyeler ise 300 lira civarında toplantı ücreti alacak.

KURUL 5 GÜN ÇALIŞACAK

Hakem Kurulu üyelerinden Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, 5 günlük çalışma takvimleri hakkında şunları söyledi: "Cumartesi ve Pazar günü 10 hizmet kolunun temsilcilerinin talepleri ele alınacak. Pazar günü öğleden sonra Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri kurula bilgi verecek. Pazartesi tüm talepler değerlendirilerek, Salı günü nihai karar açıklanacak. Memurların zam oranları da son gün saptanacak."

2.500-4.000 TL

Kuruldaki memurların dışında yer alan sendika temsilcilerinin ücretleri ise değişken. Edinilen bilgiye göre; sendikacılar görevlerine göre 2 bin 500 ile 4 bin lira arasında ücret alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler