Memur zam tarihi belli oldu

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memurun zamlı maaşlarını Ocak ayı içinde alacaklarını söyledi.Arınç memurun ardıdan bir müjdede İnternet Medyası'na verdi. Arınç, İnternet Medyası Yasası'nın Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyled

Memur zam tarihi belli oldu

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memurun zamlı maaşlarını Ocak ayı içinde alacaklarını söyledi.

Arınç memurun ardıdan bir müjdede İnternet Medyası'na verdi. Arınç, İnternet Medyası Yasası'nın Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi

Başbakanlık Yeni Bina'daki Bakanlar Kurulu toplantısı  6,5 saat sürdü. Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yaptı ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İNTERNET MEDYASI YASASI

İnternet medyası yasasının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

28 ŞUBAT SORUŞTURMASI

Bu bir yargı süreci, yargı sürecinin de başlangıcı. Dolayısıyla bir soruşturmadan bahsedebiliriz. Bu soruşturmanın kapsamı genişler mi, bu yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargının işi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra yani davanın açılışını müteakip değerlendirmemiz daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü önceki davayı esas alırsak, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle ilgili olarak, davanın başlamasına bir kaç gün kala Bakanlar Kurulumuz davaya müdahil olmanın doğru olacağına karar vermişti.

Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca belki değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz.

ANNAN PLANI VE SURİYE

Bildiğiniz gibi BM Genel Sekreterinin özel temsilcisi Annan TürkiyeI'yi ziyaret etti. Kampları ziyaret etmişti. Sayın Başbakanımızın bu kampları özel olarak ziyareti sözkonusu değil.

Dünden bu yana nispeten bir sükunet var. Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün verilerine göre bugün 19 kişi öldü.

Geçen Mart ayından bu yana yaşanan acı olayları engellemek için Suriye yönetimi hiçbir sözünü tutmamıştır. Dolayısıyla Annan Planı'na karşı da 10 Nisan sözü itibariyle verilen sözlerin tekrar tutulmayacaağını Başbakanımız söylemişti. Bugün yaşananlarda bu sözün tutulmadığını gösteriyor. 

MEHMET AĞAR'A HAPİS CEZASI

Bu konu Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmez. Bu yargısal bir işlemdir. Buna karşı hukuki yollar neyse bunu sayın Ağar çok iyi bilir.

MEMUR ZAMMI

Kanun yürürlüğe girdi. Anayasa değişikliğinden sonra ilk defa toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapılacka. Bunun usül ve esaslarıda bu kanunla belirlenecek. Uyuşmazlık halinde de uyuşmazlık Kurulu'nun kimlerden teşekkül edileceği biliniyor. Bunlara atama yapılması lazım. Bu konuda Bakanlar Kurulu çalışma yapacak. Hükümet bu konuda olumlu çalışmalar yaptı. Ocaktan itibaren zamlı maaşları alacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler