Memur ne kadar zam alacak?

Bu da memur ve memur emeklisine, Temmuz ayında enflasyon farkı ödenmesi ihtimalini güçlendirdi. Mayıs ayı itibarıyla yüzde 0.21 gibi bir enflasyon zammına hak kazanan, kamu çalışanı ve emeklilerinin ne kadar zam olacağı ise, Haziran ayı TÜFE artış oranıyl

Memur ne kadar zam alacak?
Bu da memur ve memur emeklisine, Temmuz ayında enflasyon farkı ödenmesi ihtimalini güçlendirdi.
 
Mayıs ayı itibarıyla yüzde 0.21 gibi bir enflasyon zammına hak kazanan, kamu çalışanı ve emeklilerinin ne kadar zam olacağı ise, Haziran ayı TÜFE artış oranıyla netleşecek.
 
Ancak Mayıs ayındaki rakamlara göre enflasyon farkını yüzde 0.21'den hesaplarsak, Temmuz'da en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 3.21 artacak.
 
Bu hesapla maaşlara 35 lira zam yapılacak. En düşük memur emeklisi maaşı bin 86 liradan bin 121 liraya çıkacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı bin 86 lira. Enflasyon farkı olmadan, sadece yüzde 3 zamla yapılan hesaplamaya göre, en düşük memur emeklisi maaşı Temmuz'da, bin 119 lira olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler