Memur bugün sokağa çıkıyor

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de sendikaları eleştirdi, "Ben eylem kararı aldım demek müzakere yapmayacağım demektir." dedi.FARUK ÇELİK: “Ne olur ne biter 3+3 de kalabilir, aşağı da yukarı da teklifler tartışılacak yani.”Cumhuriyet tarihi

Memur bugün sokağa çıkıyor

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de sendikaları eleştirdi, "Ben eylem kararı aldım demek müzakere yapmayacağım demektir." dedi.

FARUK ÇELİK: “Ne olur ne biter 3+3 de kalabilir, aşağı da yukarı da teklifler tartışılacak yani.”

Cumhuriyet tarihinin memurlar için gerçekleştirilen ilk toplu sözleşme görüşmesi gergin başladı.

Hükümet görüşmelerin 4. turunda masaya bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için yüzde 3+2 zam teklifi koydu.

Teklifin kabul edilemez olduğunu vurgulayan sendikalar eylem kararı aldı.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açıklanan zam oranının tartışılacağını söyledi, eylem hazırlığına tepki gösterdi.

FARUK ÇELİK: “Bunların tartışılacağı bir süreçte ben eylem kararı aldım demek müzakere yapmayacağım demektir. Ona söyleyeceğim bir şeyim yok benim. O zaman toplu sözleşme sürecini hiç anlamamışız.”

Memur maaş zamlarına ilişkin bir değerlendirme de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

MEHMET ŞİMŞEK: "3 artı 3 ün maliyeti ne kadar olacak? Biz zaten bütçede orta vadeli program yapıyoruz. 3 yıllık program yapıyoruz. + . O plana ilaveten gelecek 1 puanın bize etkisi 1 milyar lira.”

Memur-Sen, 2012 için yüzde 16, Kamu-Sen yüzde 20, KESK yüzde 30 zam istiyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinin 21 Mayıs'ta sona erdirilmesi hedefleniyor.

Görüşmelerin 21 Mayıs'ta tamamlanması halinde memurlara 15 Haziran'da 6 buçuk aylık maaş farkı ile birlikte ödeme yapılması öngörülüyor.

Hükümet ve memur konfederasyonları arasında uzlaşma sağlanmazsa hakem heyeti devreye girecek ve hakem heyetinin kararı bağlayıcı olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem