Mehmet Baransu savcılıkta eylemde!

Öğle saatlerinden itibaren görüşebilmek için Başsavcının odasının kapısında bekleyen Baransu, “Karar hukuka aykırıdır. İnternet sitesine erişimin engellenmesi için hakim kararı bulunmamaktadır.  Verilen kararın kaldırılması için Başsavcılığın kapısının ön

Mehmet Baransu savcılıkta eylemde!

Öğle saatlerinden itibaren görüşebilmek için Başsavcının odasının kapısında bekleyen Baransu, “Karar hukuka aykırıdır. İnternet sitesine erişimin engellenmesi için hakim kararı bulunmamaktadır.  Verilen kararın kaldırılması için Başsavcılığın kapısının önünde bekleyerek eylem yapıyorum” dedi.

Gazeteci Mehmet Baransu, www.yenidonem.com adlı internet sitesinin kapatılmasıyla ilgili görüşmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. İnternet sitesinin kapatılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’yla görüşmeye çalışan, ancak görüşemeyen Baransu, başsavcılığın önünde sonunda kadar bekleyeceğini söyledi. Vereceği dilekçede, Başsavcılığın ilgili kurumlara gönderdiği yazıda herhangi bir site adı bulunmamasına rağmen sadece yenidonem.com adlı sitenin engellendiğini belirtti.

Başsavcılığın söz konusu yazısının engelleme kararına dayanak oluşturamayacağını ifade eden Baransu, “TİB’in keyfi ve hukuka aykırı uygulamasının kaldırılması gerekir. Bu uygulama tamamen hukuksuzdur. Bu yazıya dayanarak sadece bir site engellendi. Benzer içerikli haberleri diğer sitelerin, televizyonların ve gazetelerin de yapmasına rağmen onlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Başsavcılığın bu yasağın kaldırılmasına yönelik bir işlem yapmaması durumunda idare mahkemesine başvuracağım. Bunun dışında TİB ve Başsavcılık hakkında da tazminat davası açacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem