Mehmet Ağar'a tahliye yok

 Denetimli serbestlikle ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Susurluk Davası’ndan aldığı 2 yıllık hapis cezasını Yenipazar Kapalı Cezaevi’nde çeken DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın 25 Nisan’da tahliye olacağı haberleri yakınları tarafından yal

Mehmet Ağar'a tahliye yok

 

Denetimli serbestlikle ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Susurluk Davası’ndan aldığı 2 yıllık hapis cezasını Yenipazar Kapalı Cezaevi’nde çeken DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın 25 Nisan’da tahliye olacağı haberleri yakınları tarafından yalanlandı. Örgüt suçu kapsamında cezaevinde bulunan Ağar’ın yasadan yalnızca 4 ay yararlanabileceği öğrenildi.
 
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında 25 Nisan’da tahliye edileceği haberleri çıkan Mehmet Ağar’ın tahliye edilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi. Açık Cezaevi’nde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli hükümlüleri kapsayan kanundan Mehmet Ağar’ın kısmen yararlanabileceği öğrenildi.
 
Susurluk Davası kapsamında yargılanan ve hakkındaki karar Yargıtay tarafından onandıktan sonra 25 Nisan 2012 tarihinde Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde 2 yıllık hapis cezasını çekmeye başlayan Mehmet Ağar’ın tahliyesine bir yıl kalmasına rağmen Açık Cezaevi’ne çıkma hakkını Aralık ayında kazanacağı, bu nedenle tahliyenin Aralık ayına kaldığı bildirildi. Ağar’ın yakınları, yasadan 1 yıl yerine yalnızca 4 ay faydalanabilecek olmanın haksızlık olacağını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler